Kekszes-tejszínes fagylalt

2015-07-17
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Egy újabb pofonegyszerű fagylalt ötlet ebben a nagy melegben. Csak így lehet kibírni.

Ezeket szerezd be:

  • 600ml tejszín
  • 1 vanília rúd
  • 100g porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 300g vegyes keksz (Pilóta keksz, Győri édes, amaretti keksz)

1. lépés

Vágjuk szét a vanília rudat hosszában, kaparjuk ki a magjait, majd tegyük egy lábasba a tejszínnel. Forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni legalább 20 percig.

2. lépés

Egy nagy tálban habverővel keverjük el a cukrot és a tojássárgáját, amíg finom krémes állagot kapunk. Tegyük vissza a vaníliás tejszínes krémet a tűzhelyre, forraljuk fel újból, majd óvatosan keverjük hozzá a krémes sárgáját. Óvatos mozdulatokkal dolgozzunk.

3. lépés

Most a krémet lehűthetjük, tíz-tizenöt percenként átkeverve, hogy szép sima krémet kapjunk. Amikor nagyjából kihűlt a kisebb-nagyobb darabokra tört kekszeket keverjük el a krémmel, majd töltsük egy zárható fedelű dobozba. Mélyhűtőbe tesszük, legalább 3-4 órára.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 577 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Joghurtos szederfagyi

  • Málnasorbet tejszínhabbal

  • Diétás erdei gyümis fagylalt

  • Szupergyors banán fagylalt

  • Vaníliafagylalt sárgabarackkal és vodkával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    836 kcal
  • Zsír

    68g
  • 0.46g
  • Szénhidrát

    52g
  • Cukor

    41g
  • Fehérje

    7g