Szani féle linzer
2014-02-04- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 60 perc
Ezek a kis apró linzertésztából készült finomságok végre apropót szolgáltattak, hogy ismét használhassam a nyáron eltett különleges lekvárjaimat.
Miután a lekvárokkal igencsak feldobtam belőlük, illetve egy részükből gasztro ajándék vált.
Ajánlom nektek is, hiszen ki tudna ellenállni.
Akármilyen alkalomra kedves, saját készítésű meglepi lehet, de iskolába, óvodába is
nyugodtan vihetünk, névnapra vagy szülinapra, mivel igencsak szapora.
Vendégeket várva kínálós édességként sem utolsó! ;)
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- szükség esetén kevés víz
1. Lépés
A liszthez adunk egy csipet sót, majd a hideg margarint belemorzsoljuk. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, a reszelt citromhéjat és a tojássárháját is, majd egyneművé gyúrjuk.
Ha szükséges vízzel lazítjuk, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. 20 percig pihentetjük.
2. Lépés
Ezután lisztezett deszkán kb. 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk és kiszúró formákkal kilyukasztjuk.
Minden 2. süti közepét is lyukaszthatjuk a képen látható módon.
Az így kapott süteményeket, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A felesleget ismét nyújtjuk és szaggatjuk.
3. Lépés
Előmelegített sütőben kb. 175-180 C°-on, 15-20 perc alatt világosra sütjük.
A lényeg ne legyen a tészta se túl vékony , se túl vastag, ill. túlsütött!
A süteményeket hagyjuk kihűlni.
4. Lépés
Kedvenc lekvárunkkal megkenjük (nálam ez zöldparadicsom és körte-csoki lekvár) ,
majd egy másik süteményt helyezünk rá, így összeragasztva két darabot.
Végezetül, alaposan megszórjuk natúr vagy vaníliás cukorral kevert porcukorral.
Tipp:
A tészta más linzer féleségekhez is használható!
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 168 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
506 kcal -
Zsír
28.1g -
Szénhidrát
58.1g -
Fehérje
6.1g -
Koleszterin
35mg -
Cukor
18.5g