Fokhagymás steak gombával
2012-05-11- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Ez a recept csak azoknak ajánlott, akik szeretik a jó fokhagymás ételeket.
Ezeket szerezd be:
- 8 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 ek steak fűszersó
- 1/2 teáskanál só
- 80 dkg steak
- 1/3 csésze vaj
- 25 dkg csiperke gomba
1. Lépés
A szegfűszeget és a fokhagymát törjük össze egy tálban. Keverjük össze az olívaolajjal, és a steak fűszerekkel, majd hintsük meg sóval is. Vágjuk négy adagra a húst, és adjunk hozzá a fokhagymás keveréket. Fóliázzuk le és hagyjuk 20 percig állni.
2. Lépés
Melegítsük elő a nagy serpenyőt egy kis olajjal. Helyezzük a steaket és a fokhagymás keveréket a serpenyőbe. Süssük fedetlenül kb. 5 percig. Csökkentsük a hőt közepesre, süssük még kb. 8 percig.
3. Lépés
Adjuk a (mosott, hámozott) gombát és a vajat is hozzá a serpenyőbe. Fedjük le és 5-7 percig főzzük puhára.
Tálaljuk párolt rizzsel, sült krumplival.
Értékelések
(0 / 5)
0 személy értékelt
2 690 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
216,5 -
Összes zsír
22,3 g -
Szénhidrát
4,1 g -
Fehérje
1,7 g