Fokhagymás steak gombával

2012-05-11
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Ez a recept csak azoknak ajánlott, akik szeretik a jó fokhagymás ételeket.

Ezeket szerezd be:

  • 8 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 ek steak fűszersó
  • 1/2 teáskanál só
  • 80 dkg steak
  • 1/3 csésze vaj
  • 25 dkg csiperke gomba

1. Lépés

A szegfűszeget és a fokhagymát törjük össze egy tálban. Keverjük össze az olívaolajjal, és a steak fűszerekkel, majd hintsük meg sóval is. Vágjuk négy adagra a húst, és adjunk hozzá a fokhagymás keveréket. Fóliázzuk le és hagyjuk 20 percig állni.

2. Lépés

Melegítsük elő a nagy serpenyőt egy kis olajjal. Helyezzük a steaket és a fokhagymás keveréket a serpenyőbe. Süssük fedetlenül kb. 5 percig. Csökkentsük a hőt közepesre, süssük még kb. 8 percig.

3. Lépés

Adjuk a (mosott, hámozott) gombát és a vajat is hozzá a serpenyőbe. Fedjük le és 5-7 percig főzzük puhára.

Tálaljuk párolt rizzsel, sült krumplival.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet!

0 személy értékelt

1,244 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldfűszeres steak recept

  • Chili- és borsvajas steak recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    216,5
  • Összes zsír

    22,3 g
  • Szénhidrát

    4,1 g
  • Fehérje

    1,7 g