Házi meggyes rétes
2012-07-08- Típus: Rétesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 55 perc
Még drága Nagyanyóm tanította nekem ezt a receptet, ezért nagyon közel áll a szívemhez. A könnyítés kedvéért bolti réteslappal dolgozom.
Ezeket szerezd be:
- 4 lap réteslap
- 200 g cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 dl olaj
- 1/2 csomag sütőpor
- 4 dl natúr joghurt
- 2 dl gríz
- magozott meggy
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A cukrokat, a joghurtot, a grízt az olajat és sütőport keverjük össze és ebből a keverékből locsoljunk a kiterített réteslapra. Egy ecset vagy toll segítségével kenjük el a krémet.
2. Lépés
Egy ecsettel kend szét a masszát, hogy mindenhova egyenletesen jusson belőle. Erre helyezzünk egy második réteslapot is a biztonság kedvéért. Ezt szintén kenjük meg a masszával.
3. Lépés
A megmosott és kimagozott meggyet keverjük össze egy kis grízzel. Forgassuk meg benne a meggyeket. Ezután kényelmesen szórjuk meg a lap felét vele, majd tekerjük fel egyszerűen a réteslapot és helyezzük egy kivajazott tepsibe.
4. Lépés
A tekercsek tetejét kenjük meg vajjal, vagy ha maradt akkor a joghurtos keverékkel, majd tegyük sütőbe és süssük 30-35 percig őket, vagy amíg megbarnulnak szépen.
Tálaláskor szeljük fel rézsútosan és szórjuk meg őket porcukorral.
Értékelések
(4.4 / 5)
7 személy értékelt
9 789 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
608 kcal -
Összes zsír
24,6 g -
Szénhidrát
85,8 g -
Fehérje
10,4 g