Házi meggyes rétes

2012-07-08
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Még drága Nagyanyóm tanította nekem ezt a receptet, ezért nagyon közel áll a szívemhez. A könnyítés kedvéért bolti réteslappal dolgozom.

Ezeket szerezd be:

  • 4 lap réteslap
  • 200 g cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 dl olaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 4 dl natúr joghurt
  • 2 dl gríz
  • magozott meggy

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A cukrokat, a joghurtot, a grízt az olajat és sütőport keverjük össze és ebből a keverékből locsoljunk a kiterített réteslapra. Egy ecset vagy toll segítségével kenjük el a krémet.

2. Lépés

Egy ecsettel kend szét a masszát, hogy mindenhova egyenletesen jusson belőle. Erre helyezzünk egy második réteslapot is a biztonság kedvéért. Ezt szintén kenjük meg a masszával.

3. Lépés

A megmosott és kimagozott meggyet keverjük össze egy kis grízzel. Forgassuk meg benne a meggyeket. Ezután kényelmesen szórjuk meg a lap felét vele, majd tekerjük fel egyszerűen a réteslapot és helyezzük egy kivajazott tepsibe.

4. Lépés

A tekercsek tetejét kenjük meg vajjal, vagy ha maradt akkor a joghurtos keverékkel, majd tegyük sütőbe és süssük 30-35 percig őket, vagy amíg megbarnulnak szépen.

Tálaláskor szeljük fel rézsútosan és szórjuk meg őket porcukorral.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.4 / 5)

4.4 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

6 629 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Ezerízű rétes

  • Háromízű palacsintás rétes

  • Tökös, mákos, meggyes rétes

  • Körtés-bodzás rétes

  • Túrós, mazsolás rétes

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    608 kcal
  • Összes zsír

    24,6 g
  • Szénhidrát

    85,8 g
  • Fehérje

    10,4 g