Hagymával, kolbásszal töltött gombafejek

2013-11-12
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Hagymával, kolbásszal töltött gombafejek, sajttal megszórva, krumplival, koktélparadicsommal együtt sütve. Egyszerű, gyorsan elkészíthető étel. A java munkát a sütő végzi.

Ezeket szerezd be:

  • 6 db nagyobb gombafej
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt kolbász
  • 5 dkg trappista sajt
  • 12 db kicsi újkrumpli
  • 6 db piros koktélparadicsom
  • 12 db zöld koktélparadicsom
  • olívaolaj
  • 6 szál kakukkfű
  • só, bors, pirospaprika
  • oregánó
  • petrezselyem

1. Lépés

A krumplikat félig megfőzöm. A sajtot lereszelem. Egy serpenyőbe olajat öntök.

2. Lépés

A gombák törzsét kitöröm, a hagymát aprítom. A hagymát betöltöm a gombákba, Berakom a serpenyőbe. A kolbász felkarikázom, ráteszem a hagymakupacra, a reszelt sajtot rászórom a gombákra.

3. Lépés

A gombák köré rakom a krumplikat és a paradicsomokat. Meglocsolom olajjal, fűszerezem, ráteszem a kakukkfüvet, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s légkeverésen 25 percig sütöm.

4. Lépés

Tálaláskor teszek a tányérra mindenből, a krumplira vágok petrezselymet.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,109 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kolbásszal és sajttal töltött gombafejek

  • Sonkával-tejföllel-sajttal töltött gomba

  • Darált hússal töltött gomba paradicsomszószban

  • Túrós-tejfölös gomba csőben sütve

  • Zöldséges darált hússal töltött gomba

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    884 kcal
  • Zsír

    16.8g
  • Szénhidrát

    158.6g
  • Fehérje

    35.6g