Hagymával, kolbásszal töltött gombafejek
2013-11-12- Típus: Töltött gomba receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Hagymával, kolbásszal töltött gombafejek, sajttal megszórva, krumplival, koktélparadicsommal együtt sütve. Egyszerű, gyorsan elkészíthető étel. A java munkát a sütő végzi.
Ezeket szerezd be:
- 6 db nagyobb gombafej
- 1 db vöröshagyma
- 5 dkg füstölt kolbász
- 5 dkg trappista sajt
- 12 db kicsi újkrumpli
- 6 db piros koktélparadicsom
- 12 db zöld koktélparadicsom
- olívaolaj
- 6 szál kakukkfű
- só, bors, pirospaprika
- oregánó
- petrezselyem
1. Lépés
A krumplikat félig megfőzöm. A sajtot lereszelem. Egy serpenyőbe olajat öntök.
2. Lépés
A gombák törzsét kitöröm, a hagymát aprítom. A hagymát betöltöm a gombákba, Berakom a serpenyőbe. A kolbász felkarikázom, ráteszem a hagymakupacra, a reszelt sajtot rászórom a gombákra.
3. Lépés
A gombák köré rakom a krumplikat és a paradicsomokat. Meglocsolom olajjal, fűszerezem, ráteszem a kakukkfüvet, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s légkeverésen 25 percig sütöm.
4. Lépés
Tálaláskor teszek a tányérra mindenből, a krumplira vágok petrezselymet.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 916 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
884 kcal -
Zsír
16.8g -
Szénhidrát
158.6g -
Fehérje
35.6g