Meggyes piskóta

2012-11-28
Meggyes piskóta
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Ennél egyszerűbb édesség nincs, nagyon sokat ettünk kiskoromban. Szerintem megunhatatlan, jó sok porcukorral.

Ezeket szerezd be:

  • 200 g liszt
  • 4 tojás
  • 150 g porcukor
  • ½ tasak sütőpor
  • 10 ek forró víz
  • 500 g magozott meggy
  • 1 evőkanál citromhéj

1. lépés

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A tojássárgákat a porcukorral krémesre keverjük egy tálban. Hozzáadjuk a vizet, a citromhéjat, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztes keverékbe. Finom mozdulatokkal dolgozzunk, hogy a hab ne törjön össze!

2. lépés

Kivajazzuk, majd kilisztezzük a tepsinket és beletöltjük a tésztát, ezután beleszórjuk a kimagozott meggyet. 180°C-on körülbelül 20 perc alatt el is készül.

Porcukorral megszórva tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1,796 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szilvalekváros szelet

    Szilvalekváros szelet

  • Meggyes lepény

    Meggyes lepény

  • Epres-kakaós piskóta

    Epres-fahéjas piskóta

  • Almás szelet

    Almás szelet

  • Drazsé szelet

    Drazsé szelet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    358 kcal
  • Zsír

    3.4g
  • Szénhidrát

    74.7g
  • Fehérje

    7.5g