Áfonyás-joghurtos muffin

2013-04-22
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Áfonya és joghurt. Ennél jobb választás nincs is.

Ezeket szerezd be:

  • 200 g liszt
  • 60 g őrölt mandula
  • 2 tojás
  • 60 g cukor
  • 400 g joghurt
  • 200 g áfonya
  • menta

1. lépés

Verjük fel a tojást, adjuk hozzá a joghurtot, majd egy mixer segítségével dolgozzuk össze. Keverjük hozzá a mandulát, szitáljuk bele a lisztet. Dolgozzuk krémesre, utána szórjuk bele a bogyókat.

2. lépés

Óvatosan keverjük össze a tésztát. Ezután töltsük meg a kivajazott formákat vagy a papírokat 3/4 részükig. Tegyük sütőbe, majd süssük 20-25 percig 180°C-on.

Díszítsük a muffin tetejét egy kanál joghurttal, áfonyaszemmel és mentával.

 

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 417 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

  • Csokoládés-málnás muffin

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    457 kcal
  • Zsír

    11.5g
  • Szénhidrát

    70.9g
  • Fehérje

    17.2g