Káposztatekercs
2012-09-15- Típus: Káposztás receptek, Keményítő nap
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Egy születésnapi meghívás alkalmából volt lehetőségem elsőnek megkóstolnom ezt a receptet. Nagyon finom volt és keményítő napra is ideális.
Ezeket szerezd be:
- 1 kisebb fej Kelkáposzta
- 20 dkg Krumpli
- 1 db Vöröshagyma
- 2 evőkanál Olívaolaj
- Petrezselyem zöldje
- Tengeri só
1. lépés
A káposzta jó nagy külső leveleit enyhén megpároljuk sós vízben. Közben a krumplit megpucoljuk, felkarikázzuk és apróra vágott petrezselyemmel és sóval együtt puhára főzzük.
2. lépés
A vöröshagymát felszeleteljük, majd kevés olajon üvegesre dinszteljük. A már megpárolt káposztaleveleket sorba tesszük egymás mellé, majd rájuk helyezzük a hagymát és a már kész burgonyát. Ezután egy határozott mozdulattal, mint egy rétesnél összetekerjük és egy olajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba helyezzük őket.
3. lépés
A megmaradt káposzta belső részét kis darabokra tépkedjük és a tekercsek köré terítjük. Ezután betesszük a sütőbe és készre sütjük. Aki keményítő napozik, annak nyers zöldséges salátát ajánlok mellé, más pedig burkolja be a tekercsek tetejét tejföllel, illetve extraként sajttal.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 623 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
320 kcal -
Összes Zsír
15,6 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
42,8 g -
Cukor
3,1 g -
Fehérje
9,3 g