Káposztatekercs

2012-09-15
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Egy születésnapi meghívás alkalmából volt lehetőségem elsőnek megkóstolnom ezt a receptet. Nagyon finom volt és keményítő napra is ideális.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kisebb fej Kelkáposzta
  • 20 dkg Krumpli
  • 1 db Vöröshagyma
  • 2 evőkanál Olívaolaj
  • Petrezselyem zöldje
  • Tengeri só

1. lépés

A káposzta jó nagy külső leveleit enyhén megpároljuk sós vízben. Közben a krumplit megpucoljuk, felkarikázzuk és apróra vágott petrezselyemmel és sóval együtt puhára főzzük.

2. lépés

A vöröshagymát felszeleteljük, majd kevés olajon üvegesre dinszteljük. A már megpárolt káposztaleveleket sorba tesszük egymás mellé, majd rájuk helyezzük a hagymát és a már kész burgonyát. Ezután egy határozott mozdulattal, mint egy rétesnél összetekerjük és egy olajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba helyezzük őket.

3. lépés

A megmaradt káposzta belső részét kis darabokra tépkedjük és a tekercsek köré terítjük. Ezután betesszük a sütőbe és készre sütjük. Aki keményítő napozik, annak nyers zöldséges salátát ajánlok mellé, más pedig burkolja be a tekercsek tetejét tejföllel, illetve extraként sajttal.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 926 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros lucskos káposzta húsgombóccal és tejföllel

  • Rakott káposzta darált hússal, tejföllel, sajttal

  • Fehérboros káposzta húsos gombóccal

  • Gurulós tarhonya

  • Kolbászos almás káposzta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    320 kcal
  • Összes Zsír

    15,6 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    42,8 g
  • Cukor

    3,1 g
  • Fehérje

    9,3 g