Omlós pudingos-gyümölcsös torta
2013-04-21- Típus: Gyümölcstorta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Nyári gyümölcstortának kiváló ez a recept. Születésnapra vagy csak a vendégek meglepésére is ideális. Nagyon hamar elkészül és bármilyen gyümölcsöt használhatunk hozzá.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 220 g liszt
- 70g cukor
- 140g hideg vaj
- 1 tojássárgája
- Krém:
- 1 csomag vaníliás puding
- 350ml tej
- 60g cukor
- 500ml tejszín
- 250g fagyasztott bogyós gyümölcs (eper, málna, áfonya, szőlő stb.)
- porcukor
1. lépés
Ha fagyasztott gyümölcsöt használnánk, akkor vegyük ki a fagyasztóból és hagyjuk kiengedni. Amennyiben a kertből szedtük, akkor mossuk meg és vágjuk kisebb darabokra az összes gyümölcsöt.
Keverjük össze a lisztet a cukorral, hozzáadjuk az apróra vágott vajat és a tojássárgáját, gyorsan összegyúrjuk a tésztát kézzel. Vegyünk elő egy 23-24cm átmérőjű torta formát, vajazzuk, majd béleljük ki sütőpapírral. Azután nyomkodjuk bele a tésztát, az oldalán is maradjon 3-4 cm széle, és tegyük egy kis időre a hűtőbe.
2. lépés
Krém:
Forraljuk fel 350 ml tejet, öntsük bele a pudingot, adjunk hozzá 60 g cukrot és addig kevergessük, ameddig be nem sűrűsödik. Amikor a puding forr, tartsuk alacsony lángon, és folyamatos keverés közben kb. 1 percig keverjük tovább. Tegyük félre, hagyjuk lehűlni. Közben melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
3. lépés
Amikor a puding lehűlt, adjuk hozzá a tejszínt és egy robotgéppel keverjük el közepes sebességen. Ezután hozzákeverjük a gyümölcsöt, ezt már fakanállal. Vegyük elő a hűtött tésztát és kanalazzuk rá a pudingos krémet. Tegyük sütőbe és süssük 55-60 percig.
Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 111 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
593 kcal -
Zsír
39.7g -
Szénhidrát
52g -
Fehérje
7.9g