Magyar palacsinta recept

2012-08-12
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Ha eddig volt sok amerikai palacsinta recept, akkor most jöjjön az igazi, itthoni palacsinta, ahogy a mamák készítik.

Ezeket szerezd be:

  • 2-3 csésze liszt
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl szóda- vagy ásványvíz
  • 1 evőkanál cukor

1. Lépés

Egy közepes méretű tálban habverővel keverjük össze a lisztet, a cukrot, sót és a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a  tejet, a tojást, olajat és végül a szódavizet.

2. Lépés

Melegítsünk fel egy palacsinta sütőt, kb 4 perc alatt. Öntsünk körülbelül egy szedőkanálnyit és egyengessük el benne, forgassuk, ameddig minden részére jut a serpenyőnek. Kb. 2-3 perc alatt süssük meg az egyik felét, majd fordítsuk meg egy fakanállal és a másik felét 1 percig süssük.

3. Lépés

Tegyük tányérra és töltsük meg a kedvenc töltelékünkkel, lekvárral, kakaóval, túróval vagy pudinggal.

 

Tipp: Ha tészta túl híg lenne, akkor tegyünk bele még egy kis lisztet, kinek hogy kényelmes, vagy ha sűrű, akkor egy kis szódavizet.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.2 / 5)

4.2 5 13
Értékeld a receptet!

13 személy értékelt

9 119 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Nutellás-mézes palacsinta

  • Ananászos és banános palacsinta

  • Fahéjas palacsinta mogyoróvajjal, banánnal és eperrel

  • Túrós-tejfölös palacsinta mazsolával és narancshéjjal

  • Zabpelyhes palacsinta karamellizált almával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    116 kcal
  • Összes Zsír

    3,4 g
  • Szénhidrát

    18,6 g
  • Fehérje

    3,9 g

Kommentek

  • Cukrot semmiképp se tegyetek bele, attól csak leragad a tészta. Az igazi jó palacsintába nem kell más csak liszt,tojás,olaj és víz vagy tej, kinek melyik tetszik.

    • hunreal

      Én szoktam beletenni cukrot, de nekem nem szokott leragadni. Én olajjal szoktam minden egyes palacsinta előtt kikenni a serpenyőt, így biztos a siker.

  • Tvdvampirnaplok

    A cukor helyett lehet beletenni édesitőszert is tenni,én azt szoktam,És a szódabikarbónát ki is lehet hagyni

  • Viki

    Én ennél több cukrot is teszek a tésztába. A mai teflon serpenyős korszakban már nem hiszem, hogy tartanunk kéne attól, hogy leragad a tészta pár evőkanál cukortól..