Magyar palacsinta recept
2012-08-12- Típus: Palacsinta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 20 perc
Ha eddig volt sok amerikai palacsinta recept, akkor most jöjjön az igazi, itthoni palacsinta, ahogy a mamák készítik.
Ezeket szerezd be:
- 2-3 csésze liszt
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 tojás
- 3 dl tej
- 2 evőkanál olaj
- 1 dl szóda- vagy ásványvíz
- 1 evőkanál cukor
1. Lépés
Egy közepes méretű tálban habverővel keverjük össze a lisztet, a cukrot, sót és a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a tejet, a tojást, olajat és végül a szódavizet.
2. Lépés
Melegítsünk fel egy palacsinta sütőt, kb 4 perc alatt. Öntsünk körülbelül egy szedőkanálnyit és egyengessük el benne, forgassuk, ameddig minden részére jut a serpenyőnek. Kb. 2-3 perc alatt süssük meg az egyik felét, majd fordítsuk meg egy fakanállal és a másik felét 1 percig süssük.
3. Lépés
Tegyük tányérra és töltsük meg a kedvenc töltelékünkkel, lekvárral, kakaóval, túróval vagy pudinggal.
Tipp: Ha tészta túl híg lenne, akkor tegyünk bele még egy kis lisztet, kinek hogy kényelmes, vagy ha sűrű, akkor egy kis szódavizet.
Értékelések
(4 / 5)
17 személy értékelt
17 545 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
116 kcal -
Összes Zsír
3,4 g -
Szénhidrát
18,6 g -
Fehérje
3,9 g