Grillezett sertésmáj lecsóval és rizzsel

2013-12-14
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Vettem sertésmájat, amit grillezve és lecsósan készítettem el. Köretként rizst főztem mellé. Finom lett.

Ezeket szerezd be:

  • 45 dkg sertésmáj
  • 1 bögre rizs
  • 30 dkg lecsó (télire eltett )
  • Zsír/Olaj (grillezéshez)
  • petrezselyem
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • szárított majoránna (ízlés szerint)

1. lépés

A rizst még reggel beáztattam, sóztam, délben megfőztem.

2. lépés

A májat megmostam (mivel szép darab volt, nem kellett tisztogatni).

3. lépés

A májat borsoztam, megszórtam majoránnával, s mindkét oldalán megsütöttem egy grillező serpenyőben.

4. lépés

Közben a tányérra kiszedett lecsót megmelegítettem, tettem mellé rizst, fűszereztem, vágtam rá petrezselymet, melléhelyeztem egy szelet májat, megsóztam. Az egészet díszítettem egy chilipaprikával.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 296 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült libamáj

  • Sült libamáj majonézes tojással salátaágyon

  • Rántott sertésmáj és sörtésztában sült királyrák

  • Brandyben áztatott sült libamáj

  • Sertésmáj makói módon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    770 kcal
  • Zsír

    22,6 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    84,1 g
  • Cukor

    4,4 g
  • Fehérje

    55,7 g