Grillezett sertésmáj lecsóval és rizzsel
2013-12-14- Típus: Májas ételek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 30 perc
Vettem sertésmájat, amit grillezve és lecsósan készítettem el. Köretként rizst főztem mellé. Finom lett.
Ezeket szerezd be:
- 45 dkg sertésmáj
- 1 bögre rizs
- 30 dkg lecsó (télire eltett )
- Zsír/Olaj (grillezéshez)
- petrezselyem
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- szárított majoránna (ízlés szerint)
1. lépés
A rizst még reggel beáztattam, sóztam, délben megfőztem.
2. lépés
A májat megmostam (mivel szép darab volt, nem kellett tisztogatni).
3. lépés
A májat borsoztam, megszórtam majoránnával, s mindkét oldalán megsütöttem egy grillező serpenyőben.
4. lépés
Közben a tányérra kiszedett lecsót megmelegítettem, tettem mellé rizst, fűszereztem, vágtam rá petrezselymet, melléhelyeztem egy szelet májat, megsóztam. Az egészet díszítettem egy chilipaprikával.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 296 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
770 kcal -
Zsír
22,6 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
84,1 g -
Cukor
4,4 g -
Fehérje
55,7 g