Görögdinnyesaláta olívabogyóval és Metaxával

2013-07-10
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 5 perc

Görögdinnyesalátához Metaxa dukál.

Ezeket szerezd be:

  • 2 szelet görögdinnye
  • 10 szem magnélküli fekete olívabogyó
  • 10 szem chilivel töltött zöld olívabogyó
  • 4 mentalevél
  • gyömbér
  • 1 citrom
  • só, őrölt fekete bors
  • oregano
  • 10 cl Metaxa

1. lépés

A jól lehűtött dinnyét kimagozom, kockára vágom, s egy üvegtálba teszem. Rárakom az olívabogyókat, a vagdalt mentaleveleket, sózom, borsozom, reszelek rá gyömbért, facsarok rá citromot, ráöntöm a Metaxát, díszítem egy virágzó mentalevéllel, s visszateszem legalább egy órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 135 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Eper eperlikőrrel és mascarponével

  • Dinnyés görög saláta fetával és olívabogyóval

  • Leveles kabátba bújtatott fahéjas körte

  • Eper tojáslikőrrel és tejszínhabbal

  • Dinnyesaláta sonkával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    163 kcal
  • Zsír

    4.8g
  • Szénhidrát

    29.8g
  • Fehérje

    2.9g