Gombakrémleves

2012-07-25
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Egy bársonyos ízű gombaleves, amely alacsony zsírtartalmú és mégis ízben gazdag. Tökéletes ebédre egy szendviccsel az oldalán.

Ezeket szerezd be:

  • 3 evőkanál liszt
  • 4 csésze víz
  • 2 húsleves kocka
  • 15 dkg csiperke gomba
  • 2 zeller szár
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • só, bors ízlés szerint

1. Lépés

Öntsük a hideg vizet és lisztet egy turmixgépbe és keverjük simára, majd öntsük át egy lábasba és kezdjük el forralni. Adjuk hozzá a megtisztított zellert, gombát, a húsleves kockát és a vajat, és forraljuk fel.

2. Lépés

Fedjük le és lassú tűzön, amíg a zöldségek puhák lesznek, kb 20 percig főzzük. Vegyünk ki egy tányérnyi adagot, öntsük a turmixgépbe, dolgozzuk fel, majd öntsük vissza a leveshez. A végén keverjük bele a tejfölt. Fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 474 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kukoricakrémleves Ágitól

  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    49 kcal
  • Zsír

    1,8 g
  • Szénhidrát

    6,6 g
  • Fehérje

    3,2 g