Gombakrémleves
2012-07-25- Típus: Krémlevesek, Zöldséglevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 45 perc
Egy bársonyos ízű gombaleves, amely alacsony zsírtartalmú és mégis ízben gazdag. Tökéletes ebédre egy szendviccsel az oldalán.
Ezeket szerezd be:
- 3 evőkanál liszt
- 4 csésze víz
- 2 húsleves kocka
- 15 dkg csiperke gomba
- 2 zeller szár
- 1 evőkanál vaj
- 2 evőkanál tejföl
- só, bors ízlés szerint
1. Lépés
Öntsük a hideg vizet és lisztet egy turmixgépbe és keverjük simára, majd öntsük át egy lábasba és kezdjük el forralni. Adjuk hozzá a megtisztított zellert, gombát, a húsleves kockát és a vajat, és forraljuk fel.
2. Lépés
Fedjük le és lassú tűzön, amíg a zöldségek puhák lesznek, kb 20 percig főzzük. Vegyünk ki egy tányérnyi adagot, öntsük a turmixgépbe, dolgozzuk fel, majd öntsük vissza a leveshez. A végén keverjük bele a tejfölt. Fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
4 474 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
49 kcal -
Zsír
1,8 g -
Szénhidrát
6,6 g -
Fehérje
3,2 g