Párolt gyöngyhagymák
2012-04-01- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 50 perc
A párolt hagyma remek választás Marha Bourguignon mellé, de remekül kiegészíti bármelyik sült marha ételt és egyéb pörköltekhez is megfelelő. A hagymát hámozni kell, majd levágjuk a végét, így kicsúszik a héjából. Akkor természetesen kihagyhatjuk ezt az első lépést, ha előre-hámozott, fagyasztott gyöngyhagymával dolgozunk.
Ezeket szerezd be:
- 1/2 kg gyöngyhagyma
- vaj
- Csirkealaplé vagy víz
- Só és bors
- Cukor
- kakukkfű
Elkészítés:
1. Forrásban lévő vízben 1 percig üvegesre pároljuk a hagymát. Szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel.
2.a, A „fehér párolt” hagyma:
Tegyünk egy réteg hagymát egy serpenyőbe, öntsük rá a csirke alaplevet vagy vizet. Adjunk hozzá 1 evőkanál vajat, kevergessük el könnyedén, fedjük le, és főzzük lassú tűzön 25 percig, vagy amíg meg nem puhul.
2.b, A „barna-párolt” hagyma:
Pirítsuk meg a hagymát egy kis vajon, amíg enyhén megbarnul. Ezután adjunk hozzá folyadékot, sót, és 1 teáskanál cukrot, fedjük le és pároljuk lassan 25 percig, vagy amíg meg nem puhul.
3. Forraljuk ki a felesleges folyadékot mindkettőből. Mikor mindkét fajta kész van, öntsük össze őket és szórjuk meg egy kis kakukkfűvel.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 428 megtekintés