Párolt gyöngyhagymák

2012-04-01
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A párolt hagyma remek választás Marha Bourguignon mellé, de remekül kiegészíti bármelyik sült marha ételt és egyéb pörköltekhez is megfelelő.  A hagymát hámozni kell, majd levágjuk a végét, így kicsúszik a héjából. Akkor természetesen kihagyhatjuk ezt az első lépést, ha előre-hámozott, fagyasztott gyöngyhagymával dolgozunk.

Ezeket szerezd be:

  • 1/2 kg gyöngyhagyma
  • vaj
  • Csirkealaplé vagy víz
  • Só és bors
  • Cukor
  • kakukkfű

Elkészítés:

1. Forrásban lévő vízben 1 percig üvegesre pároljuk a hagymát. Szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel.
2.a, A „fehér párolt” hagyma:
Tegyünk egy réteg hagymát egy serpenyőbe, öntsük rá a csirke alaplevet vagy vizet. Adjunk hozzá 1 evőkanál vajat, kevergessük el könnyedén, fedjük le, és főzzük lassú tűzön 25 percig, vagy amíg meg nem puhul.
2.b, A „barna-párolt” hagyma:
Pirítsuk meg a hagymát egy kis vajon, amíg enyhén megbarnul. Ezután adjunk hozzá folyadékot, sót, és 1 teáskanál cukrot, fedjük le és pároljuk lassan 25 percig, vagy amíg meg nem puhul.
3. Forraljuk ki a felesleges folyadékot mindkettőből. Mikor mindkét fajta kész van, öntsük össze őket és szórjuk meg egy kis kakukkfűvel.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 428 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lilahagymás céklasaláta

  • Fügés párolt káposzta

  • Zabos cukkinilepény, fokhagymás tejfölös mártogatóssal

  • Csiperkegombás rizs

  • Brokkolival töltött krumpli