Vörösboros babgulyás sertéshússal
2014-11-24- Típus: Babgulyás receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 55 perc
A csípős ételek kedvelőinek. A családomnak ízlett! :)
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg fehérbab
- 15 dkg sertéshús (bőrös)
- 1 szelet szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 db hegyes-csípős zöldpaprika
- 2 db chilipaprika
- 0.5 db paradicsom
- 0.5 db sárgarépa
- 0.5 db fehérrépa
- 1-2 evőkanál sűrített paradicsom
- 3 szál petrezselyem
- só (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 1 db húsleveskocka
- 1 dl vörösbor
1. Lépés
A babot előző este beáztatom.
2. Lépés
Másnap a szalonnát felszeletelem, a húst kockára vágom, a hagymákat, petrezselymet apróra vágom, a répát, a petrezselyem gyökért karikázom, a paprikát és paradicsomot darabolom.
3. Lépés
Egy lábasban a szalonnát megsütöm, ráteszem a hagymákat, hozzá a húst, majd a zöldségeket, végül a babot.
4. Lépés
Fűszerezem, feleresztem vízzel, beleteszem a leveskockát, s egy kanál sűrített paradicsomot, puhára főzöm. A végén öntök hozzá vörösbort.
5. Lépés
Tálaláskor rávágom a chilipaprikákat, s díszítem petrezselyemlevéllel. Aki akar, tehet még bele egy kanál tejfölt is. (Nekem, most nem volt a hűtőben.)
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 344 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
703 kcal -
Zsír
14,7 g -
Koleszterin
83 mg -
Szénhidrát
80,1 g -
Cukor
9,8 g -
Fehérje
55,1 g