Vörösboros babgulyás sertéshússal

2014-11-24
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 55 perc

A csípős ételek kedvelőinek. A családomnak ízlett! :)

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg fehérbab
  • 15 dkg sertéshús (bőrös)
  • 1 szelet szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db hegyes-csípős zöldpaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 0.5 db paradicsom
  • 0.5 db sárgarépa
  • 0.5 db fehérrépa
  • 1-2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 3 szál petrezselyem
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 dl vörösbor

1. Lépés

A babot előző este beáztatom.

2. Lépés

Másnap a szalonnát felszeletelem, a húst kockára vágom, a hagymákat, petrezselymet apróra vágom, a répát, a petrezselyem gyökért karikázom, a paprikát és paradicsomot darabolom.

3. Lépés

Egy lábasban a szalonnát megsütöm, ráteszem a hagymákat, hozzá a húst, majd a zöldségeket, végül a babot.

4. Lépés

Fűszerezem, feleresztem vízzel, beleteszem a leveskockát, s egy kanál sűrített paradicsomot, puhára főzöm. A végén öntök hozzá vörösbort.

5. Lépés

Tálaláskor rávágom a chilipaprikákat, s díszítem petrezselyemlevéllel. Aki akar, tehet még bele egy kanál tejfölt is. (Nekem, most nem volt a hűtőben.)

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 344 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros tejfölös babgulyás csülökkel és nokedlivel

  • Vörösboros babgulyás gazdagon

  • Vörösboros bab-lencsegulyás sertéshússal és kolbásszal

  • Tejfölös babgulyás sült sertésoldalassal

  • Tejfölös babgulyás füstölt tarjával egyszerűen

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    703 kcal
  • Zsír

    14,7 g
  • Koleszterin

    83 mg
  • Szénhidrát

    80,1 g
  • Cukor

    9,8 g
  • Fehérje

    55,1 g