Sportszelet torta
2014-02-03- Típus: Csokoládétorta, Különleges torták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 12
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 50 perc
Egyenként kell a lapokat megsütni és utána összetölteni.
Nagyon finom, kicsit időigényes, de megéri a fáradságot.
Ezeket szerezd be:
- A tészta hozzávalói:
- 35 deka liszt
- fél csg sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
- 3 evőkanál kakaópor
- 15 deka porcukor
- csipet só
- 1 egész tojás
- 5 deka margarin
- 70 ml tej
- A krém hozzávalói:
- 1 csg csokoládés puding
- 5 deci tej
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 12 deka cukor
- 60 g étcsoki
- ízlés szerint rum
- 12 deka margarin
- A tetejére:
- 1 tábla csoki
- 5 deka margarin
- 2 kanál étolaj
- Díszítés:
- Piskóta korongok
1. Lépés
A lisztet a kakaóporral, sóval, sütőporral, szódabikarbónával összekeverem, majd hozzáadom a margarint, a tojást, és nem egészen 1 deci tejet. Könnyen nyújtható tészta lesz belőle, amit 5 egyenlő részre osztottam.
2. Lépés
Egy közepes torta lapjára nyújtottam ki a lapokat. A torta formát margarinnal megkentem, hogy ne ragadjon rá a tészta.180 fokos sütőben 5-7 percig sütöttem, majd kihűtöttem és krémmel megkentem
3. Lépés
A tejet a cukorral, a csokival, valamint a rummal felteszem forrni. A pudingot kikeverem másfél deci tejjel, a kakaóporral és az étkezési keményítővel. Amikor a tej forr, hozzáadom a pudingos oldatot és besűrítem.
14. Lépés
Amikor már nem túl forró, hozzákeverem a margarint és a lapokat ezzel a krémmel megtöltöm. A legfelső lapra csokoládét olvasztok gőz felett. Az oldalára piskóta korongokat illesztek.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
6 564 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
771 kcal -
Zsír
36.7g -
Szénhidrát
101.9g -
Fehérje
10.6g -
Koleszterin
31mg -
Cukor
68.8g