Gesztenyés krémes

2013-01-13
Gesztenyés krémesGesztenyés krémes2
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A következő recept sütés nélkül készül. Nagyon hamar kész van, azonnal fogyasztható és mindenkinek ízleni fog. A recept anyukámtól származik.

Ezeket szerezd be:

  • Alaphoz:
  • 250 g gesztenye massza
  • 2 evőkanál rum (vagy rumaroma)
  • 5 evőkanál tej
  • 5 dkg vaj
  • 500 g darált keksz
  • Krémhez:
  • 8 dkg főzhető vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • Tejszínes réteg:
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag habfixáló
  • Tetejére:
  • 10 dkg reszelt csokoládé, tortadara, kakaóport vagy fahéj

1. lépés

A sütemény alapjához összekeverjük a gesztenye masszát, a darált kekszet és sorban a többi hozzávalót, majd összegyúrjuk és egy kisebb tepsi aljába nyomkodjuk. Próbáljuk meg egyenletesen.

2. lépés

A tejből és a vaníliás pudingból sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk teljesen lehűlni. A vajat cukorral habosra keverjük, majd ízesítsük vanília kivonattal. Ehhez a krémhez keverjük hozzá a vaníliás pudingot, majd kenjük a gesztenyés alap tetejére.

3. lépés

A habfixálóból, a tejszínből és a porcukorból kemény habot verünk, majd rákenjük a pudingos krémre, végül a hab tetejére csokit reszelünk, de használhatunk díszítésként kakaóport vagy fahéjat is.

Tálaláskor vágjuk kis, formás kockákra.

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

5,491 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Stollwerck szelet

    Stollwerck szelet

  • Diós habos szelet

    Diós habos szelet

  • Gyümölcsös szelet

    Gyümölcsös szelet

  • Lime kocka

    Lime kocka recept

  • Diós gyümölcsös sütemény

    Diós gyümölcsös sütemény

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    743 kcal
  • Zsír

    39g
  • Szénhidrát

    90.6g
  • Fehérje

    7.3g

Kommentek

  • Szeifi

    Rossz a recept mert összekeverték a keksz és a gesztenye massza adagját. Más receptből tudtam meg, hogy miért nem sikerült.

    • Elisaj

      Ahogy látszik a fotókon, nálunk ezekkel az arányokkal működött. Első körben anyukám is több masszával készítette, viszont úgy nagyon fojtós lett.