Gesztenyés krémes
2013-01-13- Típus: Krémes sütemények
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 40 perc
A következő recept sütés nélkül készül. Nagyon hamar kész van, azonnal fogyasztható és mindenkinek ízleni fog. A recept anyukámtól származik.
Ezeket szerezd be:
- Alaphoz:
- 250 g gesztenye massza
- 2 evőkanál rum (vagy rumaroma)
- 5 evőkanál tej
- 5 dkg vaj
- 500 g darált keksz
- Krémhez:
- 8 dkg főzhető vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- Tejszínes réteg:
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál porcukor
- 1 csomag habfixáló
- Tetejére:
- 10 dkg reszelt csokoládé, tortadara, kakaóport vagy fahéj
1. lépés
A sütemény alapjához összekeverjük a gesztenye masszát, a darált kekszet és sorban a többi hozzávalót, majd összegyúrjuk és egy kisebb tepsi aljába nyomkodjuk. Próbáljuk meg egyenletesen.
2. lépés
A tejből és a vaníliás pudingból sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk teljesen lehűlni. A vajat cukorral habosra keverjük, majd ízesítsük vanília kivonattal. Ehhez a krémhez keverjük hozzá a vaníliás pudingot, majd kenjük a gesztenyés alap tetejére.
3. lépés
A habfixálóból, a tejszínből és a porcukorból kemény habot verünk, majd rákenjük a pudingos krémre, végül a hab tetejére csokit reszelünk, de használhatunk díszítésként kakaóport vagy fahéjat is.
Tálaláskor vágjuk kis, formás kockákra.
Értékelések
(4.3 / 5)
6 személy értékelt
8 891 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
743 kcal -
Zsír
39g -
Szénhidrát
90.6g -
Fehérje
7.3g