Garnélarákos halkoszorú
2013-09-13- Típus: Tőkehalreceptek
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:30 p
- Elkészítés: 2:10 p
A barátnőm szereti a kihívásokat. De tényleg! Ha valami neki megtetszik, azt megcsinálja, elkészíti. Így volt ez ennél is.
Ezeket szerezd be:
- 80 dkg Tőkehal
- 25 dkg Garnélarák
- 8 szelet Toast kenyér
- 12 dkg Sajt
- 3 db Tojás
- 4 dl Tej
- Bors
- Só
- 2 db Sárgarépa
- 1 db Póréhagyma
- Zeller
- - : : : Mártás : : : -
- 8 dkg Vaj
- 3 dkg Liszt
- 1 dl Tej
1. lépés
Fél liter vízben a zöldségeket fedő alatt körülbelül 20 perc alatt puhára főzzük. Ezután beletesszük a halat és a garnélát, majd további 25 percen át rotyogtatjuk.
2. lépés
Ha már minden megfőtt, leszűrjük. A hal szálkáit eltávolítjuk, majd villával összenyomkodjuk, vagy szimplán lepasszírozzuk és akkor a szálkagondot is letudtuk. A garnélarákot és a megmaradt főzőlevet félretesszük. A főtt zöldségekre nem lesz szükségünk már.
3. lépés
Egy edényben felforraljuk a tejet, majd beletesszük a kicsire összetépkedett kenyeret, passzírozott halat, lereszelt sajtot és a tojások sárgáját. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és ezt is hozzáadjuk. Sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük. Ha ez mind meg van, akkor jó alaposan összekeverjük.
4. lépés
A koszorú formát kivajazzuk és beleöntjük a halas masszát. Előmelegített sütőben olyan 180-200 °C-on körülbelül 45-50 percig sütjük.
5. lépés
Amíg sül a sütőben a különlegesség, addig a mártással folytatjuk. Megolvasztjuk a vajat és megpirítjuk benne a lisztet, felöntjük a zöldséges hallé főzőlevével, majd 5 percig főzzük. Ezután beletesszük a tejszínt és egy habverő segítségével krémesre keverjük. Az elkészült halkoszorút egy tálba borítjuk, a közepébe beleöntjük a mártást és a főtt garnélákkal díszítjük.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 237 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
833 kcal -
Összes Zsír
36,8 g -
Koleszterin
449 mg -
Szénhidrát
39,3 g -
Cukor
9,9 g -
Fehérje
82,8 g