Csokoládés szuflé

2017-06-12
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Egy jól bevált szuflé receptet bármikor előkaphatunk, ha nincs más ötletünk, vagy csak kevés hozzávalóval rendelkezünk.

Ezeket szerezd be:

  • Felfújthoz:
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg margarin
  • 4 db tojás
  • 12.5 dkg porcukor
  • 6 dkg mandula (darált)
  • Krémhez:
  • 3.5 dl habtejszín
  • 20 dkg cukor

1. lépés

Egy lábasban vizet forralunk és egy tálban megolvasztjuk a margarint, a csokit és folyamatosan kevergetjük. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd a 4 tojássárgáját porcukorral habosítjuk.

2. lépés

Hozzáadjuk a csokis masszához, majd a mandulát is belekeverjük és a 4 tojás felvert fehérjét is hozzáadjuk. A kis szuflé sütőket margarinnal kikenjük és a masszát beletöltjük kb. feléig.

3. lépés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük és kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.

4. lépés

A krém készítése: 20 dkg cukrot megolvasztunk és hozzáadunk 1,5 tejszínt. Ezt hagyjuk kihűlni, majd utána felverjük a 2 dl tejszínt és összekeverjük vele. A cukor olvasztásnál beolajazott üvegen elkenünk olvasztott cukrot és amikor megdermed ezt rakjuk a krém tetejére díszítésként.

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

812 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mennyei csokoládéfelfújt

  • Forró mokka puding

  • Csokivulkán recept

  • Csokoládé felfújt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    884,54 kcal
  • Zsír

    58,35 g
  • Koleszterin

    133,58 mg
  • Szénhidrát

    83,8 g
  • Cukor

    77,85 g
  • Fehérje

    11,31 g