Csokoládés szuflé
2017-06-12- Típus: Csokifelfújt
- Nemzetiség: Francia
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Egy jól bevált szuflé receptet bármikor előkaphatunk, ha nincs más ötletünk, vagy csak kevés hozzávalóval rendelkezünk.
Ezeket szerezd be:
- Felfújthoz:
- 25 dkg étcsokoládé
- 15 dkg margarin
- 4 db tojás
- 12.5 dkg porcukor
- 6 dkg mandula (darált)
- Krémhez:
- 3.5 dl habtejszín
- 20 dkg cukor
1. lépés
Egy lábasban vizet forralunk és egy tálban megolvasztjuk a margarint, a csokit és folyamatosan kevergetjük. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd a 4 tojássárgáját porcukorral habosítjuk.
2. lépés
Hozzáadjuk a csokis masszához, majd a mandulát is belekeverjük és a 4 tojás felvert fehérjét is hozzáadjuk. A kis szuflé sütőket margarinnal kikenjük és a masszát beletöltjük kb. feléig.
3. lépés
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
4. lépés
A krém készítése: 20 dkg cukrot megolvasztunk és hozzáadunk 1,5 tejszínt. Ezt hagyjuk kihűlni, majd utána felverjük a 2 dl tejszínt és összekeverjük vele. A cukor olvasztásnál beolajazott üvegen elkenünk olvasztott cukrot és amikor megdermed ezt rakjuk a krém tetejére díszítésként.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 693 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
884,54 kcal -
Zsír
58,35 g -
Koleszterin
133,58 mg -
Szénhidrát
83,8 g -
Cukor
77,85 g -
Fehérje
11,31 g