Mennyei csokoládéfelfújt

2016-02-16
  • Hány főre: 5
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Egy klasszikus, isteni csokoládéfelfújt recept, ami egyszerűen hihetetlen. Ez az a verzió, ahol a külső már megsült, de a belseje még finom krémes-ragacsos. Garantált szuper végeredmény!

Ezeket szerezd be:

  • 120g sótlan vaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 120g étcsokoládé, darabokra tört
  • 2 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 120g porcukor
  • 1 evőkanál liszt

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vegyük elő a kis szufflé formákat, kenjük be olvasztott vajjal, majd tegyünk egy kis kakaóport és forgassuk meg a formában, hogy minden részére jó rátapadjon a kakaókabát.

2. lépés

A vajat és a csokoládét tegyük egy hőálló tálba, majd tegyük egy lábas fortyogó víz fölé a tálat, és keverjük addig a krémet, amíg a csoki meg nem olvad. Hagyjuk kissé kihűlni.

3. lépés

Elektromos habverő segítségével keverjük össze az egész tojásokat, a tojássárgáját, cukrot és egy csipet sót, amíg halvány és krémes állagú lesz. Óvatosan hajtsuk bele az olvasztott csokoládét, majd a lisztet, ügyelve, hogy ne verjük túl sokáig a tojásskrémet, mert akkor elveszti a szép textúráját.

4. lépés

Kanalazzuk a keveréket az előkészített formákba. Tegyük hőtűbe legalább 1 órára.

5. lépés

Tegyük sütőbe és süssük 12-14 percig, amíg a teteje szépen megsül, és látjuk, hogy a felfújt a forma oldalától leválik. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk állni pár percig, majd borítsuk tényárra, óvatosan, hogy ne jöjjön szét!

Tálaljuk még melegen vanília fagylalttal, mascarpone krémmel és bármilyen gyümölccsel.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

5 804 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csokoládés szuflé

  • Forró mokka puding

  • Csokivulkán recept

  • Csokoládé felfújt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    606 kcal
  • Zsír

    44g
  • Fehérje

    8g
  • Szénhidrát

    45g
  • Cukor

    37g
  • 0.2g