Panettone puding
2013-10-06- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 45 perc
A következő panettone receptet kicsit átvariáljuk. Az egyik holland ismerősömtől származik a recept és mivel mindig szeretek valami újat készíteni, ezért rögtön kipróbáltam.
Ezeket szerezd be:
- 50g lágy vaj
- 250g panettone
- 2 tojás
- 142ml tejszín
- 225 ml tej
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 evőkanál porcukor + a tálaláshoz
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 140°C-ra és vajazzunk egy 850 ml-s sütőformát, a legjobb a kerámia. Vágjuk a panettone-t vékony szeletekre. Vajazzuk meg a szeleteket enyhén, majd vágjuk a szeleteket még félbe, és rendezzük őket a tálba vajas felével felfelé.
2. Lépés
Egy tálban habverővel keverjük össze a tojást, tejszínt, a tejet, a vanília kivonatot és a cukrot és öntsük rá a panettone-ra. Helyezze az edényt egy magasabb falú tepsibe, engedjünk bele egy kis vizet, majd helyezzük bele a kerámiaedény. Tegyük sütőbe és süssük 35 percig, amíg a puding megszilárdul. Hagyjuk hűlni, majd vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp: Igény szerint nyugodtan tegyünk hozzá darált diót, mazsolát, gyümölcsöket!
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 919 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
309 kcal -
Zsír
17g -
Szénhidrát
36g -
Fehérje
5g