Panettone puding

2013-10-06
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A következő panettone receptet kicsit átvariáljuk. Az egyik holland ismerősömtől származik a recept és mivel mindig szeretek valami újat készíteni, ezért rögtön kipróbáltam.

Ezeket szerezd be:

  • 50g lágy vaj
  • 250g panettone
  • 2 tojás
  • 142ml tejszín
  • 225 ml tej
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 evőkanál porcukor + a tálaláshoz

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 140°C-ra és vajazzunk egy 850 ml-s sütőformát, a legjobb a kerámia. Vágjuk a panettone-t vékony szeletekre. Vajazzuk meg a szeleteket enyhén, majd vágjuk a szeleteket még félbe, és rendezzük őket a tálba vajas felével felfelé.

2. Lépés

Egy tálban habverővel keverjük össze a tojást, tejszínt, a tejet, a vanília kivonatot és a cukrot és öntsük rá a panettone-ra. Helyezze az edényt egy magasabb falú tepsibe, engedjünk bele egy kis vizet, majd helyezzük bele a kerámiaedény. Tegyük sütőbe és süssük 35 percig, amíg a puding megszilárdul. Hagyjuk hűlni, majd vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Tipp: Igény szerint nyugodtan tegyünk hozzá darált diót, mazsolát, gyümölcsöket!

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1,764 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Panettone csokis olasz specialitás

  • Aszalt gyümölcsös panettone

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    309 kcal
  • Zsír

    17g
  • Szénhidrát

    36g
  • Fehérje

    5g