Forralt almabor

2012-10-30
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 20 perc

A következő recept rögtön a Karácsonyi hangulatot juttatja eszembe. Amikor ilyet készítek, a lakás megtelik a finom fűszerek illatával. Fenséges!

Ezeket szerezd be:

  • 1,5 liter száraz almabor
  • 100g barna cukor vagy nádcukor
  • 2 fahéj rúd
  • 2 csillagánizs
  • 1 kiskanál szegfűbors
  • 1 citrom és egy narancs héja

Helyezze az összes összetevőt egy nagy lábasba és alacsony lángon kezdjük el forralni. Időnként keverjük, amíg a cukor feloldódik. Körülbelül 10-15 percig hagyjuk a tűzön, utána jó is.

Öntsük át egy szitán egy korsóba.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,850 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mogyorókrémes forró csokoládé

  • Grog brandyvel

  • Vajbor recept

  • Instant forró csoki

  • Borsmentás forró csokoládé

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    155 kcal
  • Zsír

    0,2 g
  • Cukor

    24 g