Forralt almabor
2012-10-30- Típus: Karácsonyi recept, Meleg italok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 20 perc
A következő recept rögtön a Karácsonyi hangulatot juttatja eszembe. Amikor ilyet készítek, a lakás megtelik a finom fűszerek illatával. Fenséges!
Ezeket szerezd be:
- 1,5 liter száraz almabor
- 100g barna cukor vagy nádcukor
- 2 fahéj rúd
- 2 csillagánizs
- 1 kiskanál szegfűbors
- 1 citrom és egy narancs héja
Helyezze az összes összetevőt egy nagy lábasba és alacsony lángon kezdjük el forralni. Időnként keverjük, amíg a cukor feloldódik. Körülbelül 10-15 percig hagyjuk a tűzön, utána jó is.
Öntsük át egy szitán egy korsóba.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 056 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
155 kcal -
Zsír
0,2 g -
Cukor
24 g