Sült zöldspárga sonkával és tükörtojással
2014-01-22- Típus: Sült zöldség receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 35 perc
Sikerült beszereznem szép nagy zöld spárgákat, amiket sonkával, tojással és fehérboros tartárral ízesítettem.
Ezeket szerezd be:
- 12 db zöldspárga
- 1 szelet sonka (szendvics)
- 1 db tojás
- 6 db újkrumpli
- 3 szál petrezselyem
- olívaolaj
- só (ízlés szerint)
- cukor (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál tejföl
- 1 dl fehérbor (Cserszegi fűszeres)
1. lépés
A spárgák végét levágom, a krumplikat megmosom.
2. lépés
A spárgákat és a krumplikat sós-cukros vízben előfőzöm. Közben a saját készítésű majonézhez adok tejfölt, fehérbor, s jól elkeverem.
3. lépés
Egy serpenyőbe berakom a hozzávalókat. A sonkát mindkét oldalán megsütöm, a spárgákat, s a krumplikat is forgatom, a tükörtojást is megsütöm.
4. lépés
Tálaláskor a tányérra elrendezem az ételt, a krumplikra teszek aprított petrezselymet, a spárgákra és a tányérra locsolok tartárt. Díszítem a tányért petrezselyemlevéllel.
TIPP: Fehérbort ajánlok mellé italként.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 166 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1054 kcal -
Zsír
18,2 g -
Koleszterin
194 mg -
Szénhidrát
178,9 g -
Cukor
18,6 g -
Fehérje
32,9 g