Sült zöldspárga sonkával és tükörtojással

2014-01-22
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Sikerült beszereznem szép nagy zöld spárgákat, amiket sonkával, tojással és fehérboros tartárral ízesítettem.

Ezeket szerezd be:

  • 12 db zöldspárga
  • 1 szelet sonka (szendvics)
  • 1 db tojás
  • 6 db újkrumpli
  • 3 szál petrezselyem
  • olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • cukor (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 dl fehérbor (Cserszegi fűszeres)

1. lépés

A spárgák végét levágom, a krumplikat megmosom.

2. lépés

A spárgákat és a krumplikat sós-cukros vízben előfőzöm. Közben a saját készítésű majonézhez adok tejfölt, fehérbor, s jól elkeverem.

3. lépés

Egy serpenyőbe berakom a hozzávalókat. A sonkát mindkét oldalán megsütöm, a spárgákat, s a krumplikat is forgatom, a tükörtojást is megsütöm.

4. lépés

Tálaláskor a tányérra elrendezem az ételt, a krumplikra teszek aprított petrezselymet, a spárgákra és a tányérra locsolok tartárt. Díszítem a tányért petrezselyemlevéllel.

TIPP: Fehérbort ajánlok mellé italként.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 166 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Baconba tekert spárga petrezselymes újkrumplival

  • Kukorica baconba tekert paradicsommal és vöröshagymával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1054 kcal
  • Zsír

    18,2 g
  • Koleszterin

    194 mg
  • Szénhidrát

    178,9 g
  • Cukor

    18,6 g
  • Fehérje

    32,9 g