Fokhagymás lecsó

2013-04-19
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Ahány ház annyi szokás és ez szerintem ugyanígy van a lecsóval is. A mamámék kaliforniai paprikával és vegásan készítik, nekem ez a fajta is nagyon ízlik.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg Kaliforniai Paprika
  • 1 kg Paradicsom
  • 2 db Vöröshagyma
  • 4 gerezd Fokhagyma
  • 1 kiskanál Cukor
  • 1,5 dl Olaj

1. lépés

Olajon elkezdjük pirítani az apróra vágott vöröshagymát. Miközben szépen pirul a hagyma, hozzákeverjük a fokhagymanyomón elintézett fokhagymát is.

2. lépés

Amikor üvegesre pároltuk a hagymát, akkor hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát. Rátesszük a fedőt és körülbelül 10-15 percig főzzük úgy.

3. lépés

Ezután beletesszük a meghámozott, felaprított paradicsomot, cukorral és sóval ízesítjük, majd kis lángon az egészet készre főzzük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 777 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Ratatouille rizzsel

  • Cukkinis lecsó kolbásszal és tojással

  • Gombás lecsó füstölt szalonnával, kolbásszal és gerslivel

  • Baconös-kolbászos lecsó tésztával

  • Lecsó egyszerűen

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    458 kcal
  • Összes Zsír

    35,8 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    31,9 g
  • Cukor

    20,4 g
  • Fehérje

    5,4 g