Fokhagymás csiperkegomba

2013-06-16
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Anyuék olcsón tudtak szerezni nagy mennyiségű csiperkegombát, így kaptunk mi is belőle. Fokhagymásan elkészítettük és finom natúr husit ettünk mellé.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg Csiperkegomba
  • 1 db Citrom
  • 4 gerezd Fokhagyma
  • Olívaolaj
  • 1 szál Petrezselyem

1. lépés

A gombát megtisztítjuk és a kifacsart citrom levével leöntjük. A fokhagymát és a petrezselymet apróra vágjuk.

2. lépés

Forró olívaolajra rádobjuk a gombát és a fokhagymát, sóval ízesítjük. Kis lángon nem sokáig (kb. 15 percig) pirítjuk. Ha elkészültünk, petrezselyemmel megszórjuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

8 666 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lilahagymás céklasaláta

  • Fügés párolt káposzta

  • Zabos cukkinilepény, fokhagymás tejfölös mártogatóssal

  • Fokhagymás parajköret

  • Sárgarépaköret sültekhez

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    262 kcal
  • Összes Zsír

    21,5 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    9,7 g
  • Cukor

    0,9 g
  • Fehérje

    0,4 g