Habkarika
2013-12-22- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 3:0 p
- Elkészítés: 3:30 p
Magunk is elkészíthetjük, ezt a sokak által kedvelt csemegét, nem feltétlenül kell a bolti habkarikával beérnünk.
Díszíthetjük vele a karácsonyfánkat, vagy gasztro ajándék gyanánt meglephetjük habkarika fan szeretteinket.
Ezeket szerezd be:
- 6 db tojásfehérje ( nekem 155 g lett)
- a tojás súlyának 2× mennyiségű porcukor (nekem 310 g lett)
- 1 csipet só (kissé megtöri az édes ízt)
- 2 tk. étkezési keményítő ( 3 tojáshoz számolunk 1 tk. -nyit)
- továbbá, igény szerint ételfesték, díszítő ill. szórócukor
1. Lépés
A tojások fehérjéhez hozzáadjuk az átszitált porcukrot, a sót, majd gőz fölött kemény habbá verjük.
Ne ijedjünk meg, egy kevés idő kell hozzá!
Amikor már a habverővel beletúrva egy helyben marad a hab , akkor elkészültünk.
2. Lépés
Ekkor hozzáadjuk a keményítőt és egy kevés színezőt és rövid ideig keverjük még együtt .
Ha több színt szeretnénk, akkora osszuk több részre a gőzről levéve és óvatosan keverjük bele.
VIGYÁZAT! A folyékony színezővel csínján, mert lazítja az állagát!
Ezután habzsákba töltjük és kb. 9 mm-es díszítőcsővel karikákat formázunk egy sütőpapírral bélelt tepsire vagy sütőlapra.
3. Lépés
Ha karácsínyfára is szánunk belőle, akkor egy kis lyukat hagyjunk középen a zsinórnak, mellyel felfűzzük, egyéb esetben nem baj, ha nem marad középen lyuk.
4. Lépés
Megszórjuk díszítő elemekkel és 50-75 C° közötti sütőben, pár óra alatt ( kb.2-3 óra) kiszárítjuk.
Lesni ér de, mikor megvizsgáljuk, óvatosan tegyük, mert ami még nem jó, annak leragadhat az alja, amikor megemeljük.
Tudom nehéz kivárni, mert olyan szuperek de érdemes!! :)
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 260 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
210 kcal -
Zsír
0.1g -
Szénhidrát
51.9g -
Fehérje
3.6g -
Koleszterin
0mg -
Cukor
51.9g