Fehérboros, tejfölös, borsos resztelt gomba rigate tésztával

2013-10-22
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Egy finom, könnyű olaszos tésztaétel.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 5 szál kakukkfű
  • petrezselyem
  • olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • só, bors
  • 30 dkg Conchiglie Rigate
  • jégsalátalevél
  • 3 db paradicsom

1. Lépés

A hagymákat, petrezselymet aprítom, a paprikát felkockázom, a gombát szeletelem.
Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a paprikát, végül a gombát, a petrezselymet, s kakukkfüvet, sózom, s bőségesen megszórom borssal.

2. Lépés

Közben sós vízben megfőzöm a tésztát.
A gombára ráöntöm a bort, s hozzákeverem a tejfölt, leszűröm a tésztát.

3. Lépés

Tálalok. A tányérra szedek a gombapörköltből és a tésztából, a tányér szélére helyezek jégsalátaleveleket, rá egy paradicsomot, a tésztára pedig egy petrezselyemlevelet.

 

Fogás: Cimkék: , ,

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 248 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lumaconi baconnel, rukkolával és parmezánnal

  • Fusilli gombapörkölttel és kolbásszal

  • Gombás tészta olívabogyóval és chilivel

  • Gombás tészta reszelt sajttal

  • Gombás spagetti fehérboros tejszínes zöld pestoval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    456 kcal
  • Zsír

    33.2g
  • Szénhidrát

    25.6g
  • Fehérje

    15.4g