Tejszínes meggyleves

2013-03-03
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Egy meleg nyári napon nincs is finomabb, mint egy jól behűtött meggyleves.

Ezeket szerezd be:

  • 2 üveg meggybefőtt (magozott)
  • 500 ml natúr joghurt
  • 300 ml habtejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 citrom reszelt héja

1. lépés

Az egyik üveg, kimagozott meggyet egy turmixgépbe öntjük (a levével együtt), majd magas fokozaton összedolgozzuk a citromhéjjal. A levet átöntjük egy nagyobb fazékba, belekeverjük a joghurtot és a másik üveg meggybefőttet.

2. lépés

A levest hűtőbe tesszük legalább két órára. A tejszínt felverjük a porcukorral, majd tálaláskor a meggyleves tetejére kanalazzuk. Tálalhatjuk is.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

5 269 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pálinkás meggyleves

  • Hideg meggyleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    486 kcal
  • Zsír

    18.5g
  • Szénhidrát

    63.3g
  • Fehérje

    4.2g