Vaníliás sajttorta
2013-04-19- Típus: Sajttorták
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 8-10
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:10 p
- Elkészítés: 1:40 p
A következő sajttorta receptet, akár alap receptként is használhatjuk. A tetejére készíthetünk gyümölcszselét, leönthetjük gyümölcsszósszal, de csokoládéval is kiváló.
Ezeket szerezd be:
- Kekszes alap:
- 200 g kakaós darált keksz
- 60g vaj
- Krémsajtos töltelék:
- 1000 g krémsajt
- 250 g cukor
- 20 g vaníliás cukor
- 4 tojás
- 190 ml tejszín
- 2 vanília rúd
- 3 evőkanál liszt
- Tetejére:
- 200 g mascarpone
- 200 g habtejszín
- 5 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál citromlé
1. lépés
Kekszes alap elkészítése: Olvasszuk fel a vajat. A kekszet keverjük össze a vajjal, majd nyomkodjuk egy 23cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaforma aljára. Tegyük hűtőbe.
2. lépés
Vaníliás töltelék elkészítése: A krémsajtot tegyük egy keverőtálba, adjunk hozzá a cukrot és dolgozzuk össze egy robotgéppel. Hozzáadjuk a lisztet, majd újból közepes fokozaton átdolgozzuk.
3. lépés
Ezután a tojásokat egyenként keverjük hozzá, mielőtt egy kicsit villával felvertük. Végül adjuk hozzá a vaníliás cukrot, és a vanília kikapart magvait. Dolgozzuk a krémet szép sima masszává. A krémet kenjük a kekszes alapra, majd helyezzük be előmelegített sütőbe és 230 °C-on 10 percig sütjük. Ezután csökkentsük a hőmérsékletet és 140°C-on sütjük további 60 percig.
4. lépés
Óvatosan vegyük ki a tortát a sütőből, majd tegyük félre hűlni. Utána csatoljuk le a formát és hagyjuk egy tálcán teljesen kihűlni, utána néhány órára hűtőbe tesszük.
5. lépés
A tetején lévő krémhez: tegyük a mascarponét egy tálba, keverjük át egy villával. Adjuk hozzá a felvert habtejszínt, a citromlevet, a porcukrot és keverjük össze, amíg szépen egybe áll. Kenjük meg a torta tetejét, utána tálalhatjuk is.
Értékelések
(5 / 5)
7 személy értékelt
6 647 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
762 kcal -
Zsír
57.6g -
Szénhidrát
49.3g -
Fehérje
13.9g