Fagyis körtedesszert
2013-04-14- Típus: Fagylalt, Gyümölcsös desszert, Sült gyümölcs
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Egy körtedesszert mindig feldobja az ember kedvét, főleg akkor, ha fagylalttal és csokival tálaljuk.
Ezeket szerezd be:
- 6 nagyobb vilmoskörte
- 500 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 150 g étcsokoládé
- 100 ml tej
- 1 citrom leve és héja
- 2 evőkanál tejszín
- 250 ml fagylalt (vanília, csoki, karamell)
- szegfűszeg
- fahéj
1. lépés
Készítsünk szirupot a következő módon: egy lábasba öntsünk egy liter vizet, adjuk hozzá a porcukrot, a citrom kifacsart levét és a vaníliás cukrot. Forraljuk fel a keveréket és főzzük 10-12 percig.
2. lépés
A körtéket hámozzuk meg, szúrjunk bele néhány szegfűszeget a gyümölcshúsba, majd mártsuk bele a forrásban lévő szirupba és főzzük a körtéket körülbelül 15 percig. Ezután vegyük ki a körtéket, tegyük őket mutatós desszert poharakba, vagy rendezzük tányérra.
3. lépés
Az étcsokoládét a tejjel olvasszuk fel egy kisebb lábasban, majd ha megolvadt, keverjük hozzá a tejszínt. A tányérra helyezzük a fagylaltot (lehet vanília, karamell, rumos-dió ízű) a körték mellé, majd a körtét és a fagylaltot öntsük le csokival. A körte tetejét szórjuk le fahéjjal, majd a csokit megszórhatjuk még hántolt mandulával, csokireszelékkel.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 097 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
716 kcal -
Zsír
19.8g -
Szénhidrát
134.4g -
Fehérje
4.6g