Karamell fagylalt recept

2013-07-13
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Még mindig itt a jó idő, tessék fagylaltot készíteni!

Ezeket szerezd be:

  • 500 ml 2,8 %-os tej
  • 150 ml tejszín
  • 3 tojássárgája
  • 250 g kristálycukor
  • 35 g vaj

1. Lépés

A tejet 50 ml zsíros tejszínnel felforraljuk és gyorsan lehúzzuk a tűzről. A maradék tejszínt keményre verjük. Egy másik lábasban a tojássárgákat kikeverjük 85 g cukorral.

2. Lépés

Egy vastag aljú edényben elkezdjük karamellizálni a többi cukrot a vajjal, majd mikor a karamell megfelelő állagúnak tűnik, levesszük a tűzről és egy botmixerrel tovább keverjük. Hozzáadjuk a felvert tejszínt és simára dolgozzuk.

3. Lépés

Ezt a keveréket hozzáöntjük a tejes keverékhez, végül a tojássárgás keverékkel is összedolgozzuk melegítés közben, ameddig besűrűsödik. Félretesszük, lehűtjük, majd utána egy dobozba kanalazzuk és mélyhűtőbe tesszük.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 296 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Joghurtos szederfagyi

  • Málnasorbet tejszínhabbal

  • Diétás erdei gyümis fagylalt

  • Szupergyors banán fagylalt

  • Kekszes-tejszínes fagylalt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    429 kcal
  • Zsír

    14.7g
  • Szénhidrát

    69.9g
  • Fehérje

    6.6g

Kommentek

  • Szofika

    Gondolom ezeket a fagylaltokat azért félóránként átkevered botmixerrel hogy ne legyen jégkristályos. Különben sosem lesz ilyen szép krémes mint a képen :)