Erdélyi vadas borjúcomb

2012-04-21
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 2:0 p
  • Elkészítés: 2:20 p

Garantáltan hamisítatlan erdélyi recept. Kipróbálni kötelező!

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg borjúcomb
  • 4 répa
  • 1 fehérrépa
  • 1 zeller
  • 6-8 krumpli
  • 2 nagy hagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 dl csirkealaplé
  • só, bors
  • petrezselyem
  • 2 babérlevél

1. lépés

A sütőt 120°C-ra előmelegítjük. A borjú combot megmossuk, megtisztítjuk a vastag, zsíros részektől. Előveszünk egy lábast és olajon megpirítjuk minden oldalát, körülbelül 5 perc kell mindegyiken. Egy másik lábasban olajon megfuttatjuk a feldarabolt zöldségeket, megszúrjuk petrezselyemmel és babérlevéllel, majd felöntjük a csirkealaplével.

2. lépés

10 percre mellé tesszük a borjú combokat is, majd az idő elteltével az egész lábas tartalmát átöntjük egy magas falú sütőedénybe, majd a sütőbe  tesszük és 2 órát sütjük. Néha meglocsoljuk a borjút a saját levével.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 8
Értékeld a receptet!

8 személy értékelt

6 722 megtekintés