Almás-áfonyás morzsa

2012-07-20
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

Az áfonya jótékony hatásairól már sokat regéltem, főként női társaimnak ajánlom, mert megfázásra, húgyúti problémákra, fertőzésekre egyaránt javallott.

Ezeket szerezd be:

  • A morzsához:
  • 3-4 hámozott alma
  • 1 csésze friss áfonya
  • 1 evőkanál liszt
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 2/3 csésze méz
  • vaj
  • Az öntethez:
  • 3/4 csésze zab vagy zabpehely
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • 1/4 csésze apróra vágott dió vagy pekándió
  • 1/2 tk só

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.

Enyhén vajazzunk ki egy négyzet alakú sütőedényt. Keverjük össze a kockára vágott almát, a megmosott áfonyát és a többi hozzávalót egy tálban. Öntsük sütőedénybe.

2. Lépés

Egy másik tálban keverjük össze az öntet hozzávalóit, majd egyszerűen öntsük a morzsás keverék tetejére. Süssük fedetlenül, kb. 55-60 percig, vagy amíg megbarnul. Tálaljuk melegen.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet!

0 személy értékelt

1 947 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Epres morzsás sütemény

  • Barackos morzsa

  • Almás morzsatészta

  • Málnás csodaszelet

  • Málnás morzsás sütemény

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    211,5 kcal
  • Szénhidrát

    44,7 g
  • Zsír

    5,4 g
  • Fehérje

    1,8 g