Málnás csodaszelet

2013-10-06
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

A következő recept iszonyatosan egyszerű, még is finom. Variáljuk nyugodtan a hozzávalókat, használjuk például meggyet, áfonyát, ha éppen az van otthon.

Ezeket szerezd be:

  • 250g rétesliszt
  • 50g őrölt mandula
  • 200g vaj, kockára vágott
  • 280g barna cukor
  • 50g kókuszreszelék
  • 2 közepes tojás
  • 450g friss vagy fagyasztott málna

1. Lépés

Melegítsük fel a sütőt 180°C-ra. Vajazzunk ki egy hosszúkás tortaformát (kb. 31 x 17 x 3 cm). Szórjuk a lisztet, az őrölt mandulát, a vajat és a cukrot egy robotgépbe és dolgozzuk addig, amíg a vaj egyenletesen eloszlik – vagy dörzsöljük össze kézzel. A keverékből vegyünk el körülbelül 85grammot, keverjük össze a kókuszreszelékkel és tegyük félre.

2. Lépés

A robotgépben levő keverékhez adjuk hozzá a tojásokat és keverjük tovább egy fakanállal. Ez nem kell, hogy nagyon sima legyen.
Osszuk el a keveréket a forma alján, majd szórjuk a tetejére a málna (vagy más gyümölcs) felét. Meghintjük a félretett kókuszos keveréket, és süssük 45 percig.

3. Lépés

45 perc letelte után szórjuk meg a maradék gyümölccsel és süssük további 15 percig. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk lehűlni.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 904 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Epres morzsás sütemény

  • Barackos morzsa

  • Almás morzsatészta

  • Málnás morzsás sütemény

  • Almás-áfonyás morzsa

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    179 kcal
  • Zsír

    10g
  • Szénhidrát

    21g
  • Fehérje

    3g