Egzotikus garnélás risotto
2012-11-15- Típus: Rizottó receptek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 35 perc
A következő risotto recept nagyon egyszerű és számtalan finomsággal turbózzuk fel.
Ezeket szerezd be:
- 2 tojás
- 1 fej hagyma
- 2 kaliforniai paprika
- 100g gomba
- 1 kiskanál olaj
- 150g jázmin rizs
- 1 kiskanál curry por
- 100g hekk (gerincét és a szálkát eltávolítjuk)
- 100 g garnéla
- só, bors ízlés szerint
- 1 evőkanál joghurt
- 1/2 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál petrezselyem
1. lépés
Főzzük tojásokat sós vízben 5 percig, majd tegyük félre. Közben apróra vágjuk a hagymát és a kaliforniai paprikát, majd vékonyra szeleteljük a gombát. Melegítsük az olajat egy serpenyőben alacsony lángon, adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket és főzzük, amíg azok megpuhulnak.
2. lépés
Öblítse le a rizst hideg vízzel, majd tegyük egy serpenyőbe a curry porral együtt. Öntsünk rá 300 ml forrásban lévő vizet. Keverjük jól, fedjük le és pároljuk alacsony lángon 15 percig.
3. lépés
Eközben adjuk a hekket és a garnélát a zöldségekhez, és pároljuk együtt készre. Legvégül jöhet bele a rizs, a joghurt, megszórjuk petrezselyemmel, lecsöpögtetjük egy kis citromlével és joghurttal, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal. Egy tányéra helyezzük a risottót, főtt tojással tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 551 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
522 kcal -
Zsír
8.9g -
Szénhidrát
71.1g -
Fehérje
37.3g