Egzotikus garnélás risotto

2012-11-15
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A következő risotto recept nagyon egyszerű és számtalan finomsággal turbózzuk fel.

Ezeket szerezd be:

  • 2 tojás
  • 1 fej hagyma
  • 2 kaliforniai paprika
  • 100g gomba
  • 1 kiskanál olaj
  • 150g jázmin rizs
  • 1 kiskanál curry por
  • 100g hekk (gerincét és a szálkát eltávolítjuk)
  • 100 g garnéla
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál joghurt
  • 1/2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál petrezselyem

1. lépés

Főzzük tojásokat sós vízben 5 percig, majd tegyük félre. Közben apróra vágjuk a hagymát és a kaliforniai paprikát, majd vékonyra szeleteljük a gombát. Melegítsük az olajat egy serpenyőben alacsony lángon, adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket és főzzük, amíg azok megpuhulnak.

2. lépés

Öblítse le a rizst hideg vízzel, majd tegyük egy serpenyőbe a curry porral együtt. Öntsünk rá 300 ml forrásban lévő vizet. Keverjük jól, fedjük le és pároljuk alacsony lángon 15 percig.

3. lépés

Eközben adjuk a hekket és a garnélát a zöldségekhez, és pároljuk együtt készre. Legvégül jöhet bele a rizs, a joghurt, megszórjuk petrezselyemmel, lecsöpögtetjük egy kis citromlével és joghurttal, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal. Egy tányéra helyezzük a risottót, főtt tojással tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 551 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mexikói zöldséges rizottó

  • Májas rizs

  • Csiperkegombás rizs

  • Rizottó tengerész módra

  • Gombás rizotto

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    522 kcal
  • Zsír

    8.9g
  • Szénhidrát

    71.1g
  • Fehérje

    37.3g