Egyszerű diós-fahéjas sütemény

2012-05-20
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Ez a recept nagyon kevés kalóriát tartalmaz, leszámítva a kötelező tej, vaj és tojás mennyiséget. Diétázók is mértékkel fogyaszthatják.

Ezeket szerezd be:

  • 2 bögre liszt
  • édesítőszer (ízlés szerint)
  • 3 dl tej
  • 1-2 teáskanál vanília vagy mandula kivonat
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 nagy tojás
  • Tetejére:
  • 15 dkg barna cukor
  • 1-2 teáskanál fahéj
  • 1/4 csésze olvasztott vaj
  • darabolt dió

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Készítsünk elő egy vajjal kikent tepsit, vagy sütőformát.

2. Lépés

Egy tálban keverjük össze a 2 csésze lisztet, az édesítőszert, a tejet, a vaníliát vagy mandula kivonatot, a sütőport, egy csipet sót és a tojás, dolgozzuk teljesen simára.

3. Lépés

Öntsük előkészített sütőformába az elkészített tésztát. Szórjuk meg a tetejét egy kis barna cukorral, fahéjjal és darabolt dióval. Csepegtessük meg a tetejét olvasztott vajjal.

4. Lépés

Tegyük sütőbe a formát és süssük 20-25 percig.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4,699 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Egyszerű túrós sütemény

  • Bögrés mákos piskóta

  • Erdei gyümölcsös polentatorta

  • Túrótorta gyümölccsel

  • Pihe-puha almás süti

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    291,1 kcal
  • Összes zsír

    5,9 g
  • Szénhidrát

    56,8 g
  • Fehérje

    3,6 g