Egyszerű diós-fahéjas sütemény
2012-05-20- Típus: Diétás sütemények, Kevert süti
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 25 perc
Ez a recept nagyon kevés kalóriát tartalmaz, leszámítva a kötelező tej, vaj és tojás mennyiséget. Diétázók is mértékkel fogyaszthatják.
Ezeket szerezd be:
- 2 bögre liszt
- édesítőszer (ízlés szerint)
- 3 dl tej
- 1-2 teáskanál vanília vagy mandula kivonat
- 3 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 nagy tojás
- Tetejére:
- 15 dkg barna cukor
- 1-2 teáskanál fahéj
- 1/4 csésze olvasztott vaj
- darabolt dió
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Készítsünk elő egy vajjal kikent tepsit, vagy sütőformát.
2. Lépés
Egy tálban keverjük össze a 2 csésze lisztet, az édesítőszert, a tejet, a vaníliát vagy mandula kivonatot, a sütőport, egy csipet sót és a tojás, dolgozzuk teljesen simára.
3. Lépés
Öntsük előkészített sütőformába az elkészített tésztát. Szórjuk meg a tetejét egy kis barna cukorral, fahéjjal és darabolt dióval. Csepegtessük meg a tetejét olvasztott vajjal.
4. Lépés
Tegyük sütőbe a formát és süssük 20-25 percig.
Értékelések
(3.7 / 5)
6 személy értékelt
8 436 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
291,1 kcal -
Összes zsír
5,9 g -
Szénhidrát
56,8 g -
Fehérje
3,6 g