Dödölle
2012-07-18- Típus: Dödölle receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 50 perc
Szeretem a dödöllét, főleg nyáron. Kiülök a teraszra, jó sok tejfölt rápakolok és már el is fogyott a fele… :)
Ezeket szerezd be:
- 1 kg Krumpli
- 20 dkg Liszt
- 1 db Vöröshagyma
- 2 dl Tejföl
- 2 evőkanál Olaj
- Só
- Bors
1. lépés
A krumplit megpucoljuk és felszeleteljük. Sós vízben puhára főzzük. Annyi vízzel öntsük fel, ami pont ellepi a burgonyát. Ha a burgonya megpuhult, nyomkodjuk össze valamivel (például villával) és liszttel folyamatos kavarás mellett főzzük masszává. Ízlésünk szerint sózzuk és borsozzuk.
2. lépés
Egy másik edényben a kis kockákra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd a lisztes krumplimasszából egy kanál segítségével galuskákat szaggatunk a hagymára. Jó alaposan összekeverjük és tejfölt teszünk a tetejére. Kovászos ubival isteni.
A receptet AndyLove küldte be a dödölle fesztiválról. Köszönjük!
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
4 463 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
538 kcal -
Összes Zsír
16,1 g -
Koleszterin
18 mg -
Szénhidrát
87,4 g -
Cukor
3,3 g -
Fehérje
12 g