Dödölle

2012-07-18
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Szeretem a dödöllét, főleg nyáron. Kiülök a teraszra, jó sok tejfölt rápakolok és már el is fogyott a fele… :)

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg Krumpli
  • 20 dkg Liszt
  • 1 db Vöröshagyma
  • 2 dl Tejföl
  • 2 evőkanál Olaj
  • Bors

1. lépés

A krumplit megpucoljuk és felszeleteljük. Sós vízben puhára főzzük. Annyi vízzel öntsük fel, ami pont ellepi a burgonyát. Ha a burgonya megpuhult, nyomkodjuk össze valamivel (például villával) és liszttel folyamatos kavarás mellett főzzük masszává. Ízlésünk szerint sózzuk és borsozzuk.

2. lépés

Egy másik edényben a kis kockákra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd a lisztes krumplimasszából egy kanál segítségével galuskákat szaggatunk a hagymára. Jó alaposan összekeverjük és tejfölt teszünk a tetejére. Kovászos ubival isteni.

A receptet AndyLove küldte be a dödölle fesztiválról. Köszönjük!

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 430 megtekintés

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    538 kcal
  • Összes Zsír

    16,1 g
  • Koleszterin

    18 mg
  • Szénhidrát

    87,4 g
  • Cukor

    3,3 g
  • Fehérje

    12 g