Joghurtos csoki mousse

2013-03-17
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A mousse-okban az a jó, hogy tulajdonképpen bármihez feltudjuk használni. Készíthetjük tortakrémként, használhatjuk somlóihoz, de bármilyen tiramisuval is párosíthatjuk.

Ezeket szerezd be:

  • 250 g étcsokoládé
  • 250 ml tej
  • 3 evőkanál cukor
  • Csipetnyi só
  • 500 ml görög joghurt
  • 1 evőkanál Amaretto (opcionális)

1. lépés

Törjük apróra a csokoládét kézzel, vagy egy darálógép segítségével. Egy dupla fenekő lábasban habverővel keverjük el a tejet, cukrot és sót. Melegítsük fel a keveréket közepes lángon. Nem forraljuk, mert akkor kifut!

2. lépés

Adjuk hozzá a csokoládét a tejes keverékhez és hagyjuk állni 1 percig, anélkül, hogy kevernénk. Utána óvatosan keverjük össze egy fakanállal, amíg a csokoládé megolvad a tejben. Vegyük le a tűzről, és folytatni a keverést lassan, míg a tej és a csokoládé keverék teljesen sima lesz.

3. lépés

Egy másik tálba öntsük a joghurtot, a felesleges folyadékot öntsük le róla, majd egy villával keverjük át, hogy sima legyen. Keverjük hozzá a joghurtot a csokis keverékhez, amikor már kicsit lejjebb hűlt, dolgozzuk egy habverővel simára. A legvégén keverhetünk hozzá egy kis likőrt.

A mousset azután öntsük külön poharakba, kis tálakba, majd a tálalásig tároljuk hűvös helyen. Díszíthetjük a tetejét tejszínhabbal, gyümölcsökkel.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

7 140 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csokoládés-bogyós mousse

  • Gyors kakaókrém

  • Málnás csoki mousse

  • Epres-túrós mousse

  • Csokoládé mousse

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    339 kcal
  • Zsír

    14.9g
  • Szénhidrát

    36.4g
  • Fehérje

    12.9g