Tonhalsaláta recept

2012-06-04
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Sokszor nincs időnk arra, hogy a tűzhely fölött álljunk. A tonhal salátát viszonylag gyorsan el tudjuk elkészíteni. 90 naposoknak ajánlott.

Ezeket szerezd be:

  • 1 fejes Saláta
  • 1 doboz (210 ml) natúr konzerves Tonhal
  • 3 db Paradicsom
  • 2 evőkanál Almás borecet
  • 4 evőkanál szűz Olívaolaj
  • Bors

1. lépés

Előkészítjük a zöldségeinket. Alaposan megmossuk őket, majd a kígyóuborkát felszeleteljük, a koktélparadicsomot ketté vágjuk. A salátánál én lusta voltam, ezért zacskós vegyes salátát vettem, amit nagyobb áruházakban lehet kapni, de igazából lehet ez vegyes zöldség is. Az a lényeg, hogy mi van otthon. :) Ha fejes salátánk van, akkor kicsi falat darabokra tépkedjük szét.

2. lépés

Most történik a bum bele bum effekt. Egy tálba beletesszük a salátát, uborkát, paradicsomot és a konzerves tonhalat. Hozzáadunk egy kis almás borecetet és szűz olívaolajat. Sózzuk és borsozzuk ízlésünknek megfelelően. Ha ezzel végeztünk, akkor az egészet jól átkeverjük és bár nem sok idő, de hagyjuk állni 2-5 percig.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 174 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szardíniás-tojásos saláta

  • Szardinellás saláta tojással és fetával

  • Dinnyesaláta tonhallal és kagylóval

  • Paradicsomos heringsaláta fűszeresen

  • Tonhalas saláta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    238 kcal
  • Összes Zsír

    17,9 g
  • Koleszterin

    16 mg
  • Szénhidrát

    4,3 g
  • Cukor

    2,9 g
  • Fehérje

    15,1 g