Tonhalsaláta recept
2012-06-04- Típus: Fehérje nap, Halsaláta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 30 perc
Sokszor nincs időnk arra, hogy a tűzhely fölött álljunk. A tonhal salátát viszonylag gyorsan el tudjuk elkészíteni. 90 naposoknak ajánlott.
Ezeket szerezd be:
- 1 fejes Saláta
- 1 doboz (210 ml) natúr konzerves Tonhal
- 3 db Paradicsom
- 2 evőkanál Almás borecet
- 4 evőkanál szűz Olívaolaj
- Só
- Bors
1. lépés
Előkészítjük a zöldségeinket. Alaposan megmossuk őket, majd a kígyóuborkát felszeleteljük, a koktélparadicsomot ketté vágjuk. A salátánál én lusta voltam, ezért zacskós vegyes salátát vettem, amit nagyobb áruházakban lehet kapni, de igazából lehet ez vegyes zöldség is. Az a lényeg, hogy mi van otthon. :) Ha fejes salátánk van, akkor kicsi falat darabokra tépkedjük szét.
2. lépés
Most történik a bum bele bum effekt. Egy tálba beletesszük a salátát, uborkát, paradicsomot és a konzerves tonhalat. Hozzáadunk egy kis almás borecetet és szűz olívaolajat. Sózzuk és borsozzuk ízlésünknek megfelelően. Ha ezzel végeztünk, akkor az egészet jól átkeverjük és bár nem sok idő, de hagyjuk állni 2-5 percig.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 410 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
238 kcal -
Összes Zsír
17,9 g -
Koleszterin
16 mg -
Szénhidrát
4,3 g -
Cukor
2,9 g -
Fehérje
15,1 g