Tavaszi kuszkuszsaláta

2013-04-29
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Kuszkuszsalátát nem olyan régóta készítek a családnak, de rögtön beleszerettem, amikor egy gyorsétteremben megkóstoltam.

Ezeket szerezd be:

  • 100 g kuszkusz
  • 1 kis konzerv kukorica
  • 1 közepes uborka
  • 1 kaliforniai paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 evőkanál majonéz (vagy joghurt)
  • só, bors ízlés szerint
  • néhány szál kakukkfű

1. Lépés

Készítsük elő a kuszkuszt: szórjuk bele egy tálba, öntsünk rá forró vizet (kb. 1,5 cm-rel érjen a kuszkusz fölé), fedjük le, és hagyjuk állni 10 percig.

2. Lépés

Ez idő alatt mossuk meg és készítsük elő az uborkát, vágjuk kockákra. Mossuk meg a paprikát, távolítsuk el a középső magházat, majd szintén vágjuk kockákra. Kukoricát csöpögtessük le, a paradicsomot vágjuk kockákra.
Keverjük össze minden összetevőt, majd tálalás előtt hűtsük be. 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 629 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kuszkusz vegyes salátával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    301 kcal
  • Zsír

    3.4g
  • Szénhidrát

    60.9g
  • Fehérje

    9.4g