Currys cukkinikrémleves kesudióval

2014-11-14
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A sokadik cukkini krémlevesem, ezúttal triple sec-cel ízesítve.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db kisebb cukkini
  • 1 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tej
  • 25 ml tejszín
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • curry (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • 5 dkg kesudió
  • 1 evőkanál Triple sec (Liquer D'Orange)

1. Lépés

A cukkinit és a krumplit darabolom, s megfőzöm.

2. Lépés

Közben a hagymát aprítom, olívaolajon megdinsztelem. hozzáadom a cukkinit és a krumplit, fűszerezem, öntök bele tejet. Botmixerrel összekeverem.

3. Lépés

Tálaláskor teszek szórok rá curryt, teszek rá kesudiót, és locsolok rá triple sec-et.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 865 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kukoricakrémleves Ágitól

  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    367 kcal
  • Zsír

    20,6 g
  • Koleszterin

    6 mg
  • Szénhidrát

    35,2 g
  • Cukor

    13,9 g
  • Fehérje

    8,8 g