Csirkés pizza
2012-08-29- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:10 p
A házi pizza tészta receptjét egyszer már közzé tettük, most egy csirkés feltéttel gazdagítjuk a finom tésztát.
Ezeket szerezd be:
- 2 nagy hagyma, szeletelve
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 evőkanál bazsalikom
- 1 evőkanál oregánó
- 4-5 kockára vágott paradicsom
- 500 g csirkemell, kockákra vágva
- 1 ek olívaolaj
- 1 csésze reszelt sajt
- 1 pizzatészta
- 1/4 tk cayenne
- egyéb zöldség ízlés szerint
- só és bors ízlés szerint
1. Lépés
A tésztát készítsük el a következő recept szerint: házi pizza tészta.
Egy nagy tapadásmentes serpenyőben olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a szeletekre vágott hagymát és pároljuk, gyakran kevergetve körülbelül 10 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát, a paradicsompürét, a gyömbért és a cayenne borsot és főzzük, folyamatos keverés közben, 1 percig. Keverje hozzá a kockára vágott paradicsomot, főzzük, gyakran kevergetve 5-től 10 percig, vagy amíg a folyadék nagy része már felszívódott, és mártás besűrűsödik.
2. Lépés
Keverjük hozzá a csirkecsíkokat is és főzzük, ameddig megpuhulnak. Szórjuk meg oregánóval és bazsalikommal, további fűszerekkel. Mikor a mártás elég sűrűnek tűnik, vegyük le a tűzről. Terítsük ki a pizzánkat, nyújtsuk ki, enyhén lisztezzük a tetejét, majd kenjük rá a szószt. Jó vastagon. Tetszőlegesen tehetünk rá még egyéb zöldséget is. A végén szórjuk meg reszelt sajttal.
3. Lépés
Tegyük sütőbe és süssük 15-20 percig, vagy amíg a tészta felpuffad és a sajt megpirul a tetején. Érdemes egy kicsit kiolajozni a tepsit, hogy ne ragadjon le, illetve sütőpapírral bélelni.
fotó: glutenfreeislife
Értékelések
(0 / 5)
0 személy értékelt
6 769 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
333 kcal -
Fehérje
15 g -
Szénhidrát
28 g -
Zsír
18 g