Virsli leveles tésztában sütve

2014-01-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ha röviden jellemezni kellene? Egyszerű és nagyszerű! ;)
Öcsém egyik kedvence, mikor haza tér Szegedről, ahol egyetemistaként tanul, anyum sokszor lepi meg vele.

Ezeket szerezd be:

  • 1 cs. leveles tészta
  • 1 kg virsli
  • 1 tojássárgája ill. szezámmag (ha sütőben sütjük)

1. Lépés

A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. 2 cm-es csíkokat vágunk belőle, melyeket a virslire tekerünk spirál formában.
Kb. 12-13 db lesz belőle.

2. Lépés

Amikor az összes virslit beburkoltuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, lekenjük tojássárgájával, megszórjuk szezámmal vagy más magvakkal és 175C°-on aranyszínűre sütjük.

Mustárral, majonézzel vagy ketchup-al ill. salátával tálaljuk. :)

 

 

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

6 929 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Leveles tésztás, fügelekváros rizstorta őzgerincben

  • Jóság szelet

  • Leveles tészta házilag

  • Szani féle Corn Dog

  • Mini virslis tekercsek

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    541 kcal
  • Zsír

    41.2g
  • Szénhidrát

    22.7g
  • Fehérje

    18.8g
  • Koleszterin

    98mg
  • Cukor

    0g