Cseresznyés sajttorta

2012-10-23
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 20 perc

A következő receptet azért szeretem nagyon, mert tulajdonképpen nem kell sütni, ezért ha váratlan vendégeket várunk, akkor is gyorsan el tudjuk készíteni. Bár még is a legjobb, ha hagyjuk kicsit állni a hűtőben.

Ezeket szerezd be:

  • 125 g háztartási keksz
  • 300 g krémsajt
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 75 g vaj
  • 1 teáskanál vanília
  • 1/2 teáskanál citromlé
  • 1 citrom héja
  • 250 ml tejszín
  • 60 g porcukor
  • cseresznye, málna lekvár vagy befőtt

1. lépés

A háztartási kekszet egy klopfoló vagy robotgép segítségével törjük apróra, de nem kell morzsára, csak nagyobb darabkákra. Adjuk hozzá a vajat és a fahéjat és jól keverjük össze. Nyomkodjuk a megkapott tésztát egy tortaforma aljára, hagyjunk neki kis peremet is.

2. lépés

Vegyünk elő egy másik tálat, amiben keverjük el a krémsajtot és a porcukorral, a vaníliával, a citromlével és héjjal. Verjük habosra a tejszínt, majd azt is adjuk hozzá a krémsajtos keverékhez. Dolgozzuk simára.

3. lépés

Kanalazzuk a krémet a tészta tetejére és egy fakanál segítségével simítsuk el a tetejét, hogy egyenes legyen. Fedjük le, majd tegyük a hőtűbe, mélyhűtőbe pihenni, legalább 1-2 órát.

4. lépés

Tálalás lőtt kenjük meg a darabos cseresznye lekvárral, de használhatunk málna, szeder, vagy másmilyen erdei gyümölcsös befőttet vagy lekvárt.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.1 / 5)

4.1 5 8
Értékeld a receptet!

8 személy értékelt

4,733 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • New York cheesecake eperrel

  • Citromos sajttorta recept

  • Villámgyors csokis-mandulás torta

  • Kávés-krémsajtos jégkrémtorta

  • Mézes-joghurtos sajttorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    303 kcal
  • Zsír

    24.7g
  • Szénhidrát

    17.1g
  • Fehérje

    4.1g