Cseresznyés sajttorta
2012-10-23- Típus: Sajttorták, Torta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 20 perc
A következő receptet azért szeretem nagyon, mert tulajdonképpen nem kell sütni, ezért ha váratlan vendégeket várunk, akkor is gyorsan el tudjuk készíteni. Bár még is a legjobb, ha hagyjuk kicsit állni a hűtőben.
Ezeket szerezd be:
- 125 g háztartási keksz
- 300 g krémsajt
- 1/2 teáskanál fahéj
- 75 g vaj
- 1 teáskanál vanília
- 1/2 teáskanál citromlé
- 1 citrom héja
- 250 ml tejszín
- 60 g porcukor
- cseresznye, málna lekvár vagy befőtt
1. lépés
A háztartási kekszet egy klopfoló vagy robotgép segítségével törjük apróra, de nem kell morzsára, csak nagyobb darabkákra. Adjuk hozzá a vajat és a fahéjat és jól keverjük össze. Nyomkodjuk a megkapott tésztát egy tortaforma aljára, hagyjunk neki kis peremet is.
2. lépés
Vegyünk elő egy másik tálat, amiben keverjük el a krémsajtot és a porcukorral, a vaníliával, a citromlével és héjjal. Verjük habosra a tejszínt, majd azt is adjuk hozzá a krémsajtos keverékhez. Dolgozzuk simára.
3. lépés
Kanalazzuk a krémet a tészta tetejére és egy fakanál segítségével simítsuk el a tetejét, hogy egyenes legyen. Fedjük le, majd tegyük a hőtűbe, mélyhűtőbe pihenni, legalább 1-2 órát.
4. lépés
Tálalás lőtt kenjük meg a darabos cseresznye lekvárral, de használhatunk málna, szeder, vagy másmilyen erdei gyümölcsös befőttet vagy lekvárt.
Értékelések
(4.1 / 5)
8 személy értékelt
8 359 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
303 kcal -
Zsír
24.7g -
Szénhidrát
17.1g -
Fehérje
4.1g