Citromtorta gluténérzékenyeknek

2017-08-14
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Most egy citromtortát próbáltam ki, amit gluténérzékenyek is fogyaszthatnak.

Ezeket szerezd be:

  • Piskóta:
  • 5 db tojás
  • 10 ek víz
  • 10 ek gluténmentes liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 citromból nyert citromlé
  • 10 ek porcukor
  • Krémhez:
  • 7 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 ek porcukor
  • 2 citromból nyert citromlé
  • 1 citromból nyert citromhéj

1. lépés

A piskóta készítése: 5 tojásfehérjét felverünk 10 kanál hideg vízzel, 10 kanál cukorral kemény habbá verjük, beleteszünk fokozatosan 10 kanál lisztet, és sütőport, és két citrom héját lereszelve.

2. lépés

26 cm-es torta formába öntjük és megsütjük. Előmelegített sütőbe rakjuk, először magas hőfokon sütjük (200 fok) 5 perc múlva 160 fokra kapcsoljuk. A teljes sütési idő 60 perc.

3. lépés

Ha kivesszük rakjuk fejjel lefelé, egy rácsra, és hagyjuk kihűlni, hogy ne süppedjen be a közepe. Ha kihűlt megtöltjük krémmel, és ízlés szerint díszítjük.

4. lépés

Krém elkészítése: A tejszínt felverjük kemény habbá a porcukorral, fokozatosan hozzáadjuk a citromlevét, majd a két csomag zseléfixet és belereszeljük 1 citrom héját.

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 448 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Citromhabos lepény recept

  • Citromos szelet Marcsitól

  • Gluténmentes citromtorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    702,97 kcal
  • Zsír

    39,75 g
  • Koleszterin

    155 mg
  • Szénhidrát

    76,79 g
  • Cukor

    47,29 g
  • Fehérje

    10,55 gramm