Citromtorta gluténérzékenyeknek
2017-08-14- Típus: Citromtorta
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Most egy citromtortát próbáltam ki, amit gluténérzékenyek is fogyaszthatnak.
Ezeket szerezd be:
- Piskóta:
- 5 db tojás
- 10 ek víz
- 10 ek gluténmentes liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 citromból nyert citromlé
- 10 ek porcukor
- Krémhez:
- 7 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 2 ek porcukor
- 2 citromból nyert citromlé
- 1 citromból nyert citromhéj
1. lépés
A piskóta készítése: 5 tojásfehérjét felverünk 10 kanál hideg vízzel, 10 kanál cukorral kemény habbá verjük, beleteszünk fokozatosan 10 kanál lisztet, és sütőport, és két citrom héját lereszelve.
2. lépés
26 cm-es torta formába öntjük és megsütjük. Előmelegített sütőbe rakjuk, először magas hőfokon sütjük (200 fok) 5 perc múlva 160 fokra kapcsoljuk. A teljes sütési idő 60 perc.
3. lépés
Ha kivesszük rakjuk fejjel lefelé, egy rácsra, és hagyjuk kihűlni, hogy ne süppedjen be a közepe. Ha kihűlt megtöltjük krémmel, és ízlés szerint díszítjük.
4. lépés
Krém elkészítése: A tejszínt felverjük kemény habbá a porcukorral, fokozatosan hozzáadjuk a citromlevét, majd a két csomag zseléfixet és belereszeljük 1 citrom héját.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 448 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
702,97 kcal -
Zsír
39,75 g -
Koleszterin
155 mg -
Szénhidrát
76,79 g -
Cukor
47,29 g -
Fehérje
10,55 gramm