Hideg vörösboros szamócaleves tejszínhabbal és mentával
2017-02-22- Típus: Gyümölcskrémlevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 5 perc
Nos, most egy hideg szamócalevest készítettem, ami nagyon egyszerű.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg Eper
- 5 dl Tej
- 2 tk Cukor
- 5 db Szegfűszeg
- 1 kávéskanál Vaníliás cukor
- 1 dl Vörösbor
- 0.5 db Citrom
- 0.25 dl Habtejszín
- 8 db Mentalevél
1. lépés
Az epret megmosom. A legszebb egyharmadát félreteszem. A többinél eltávolítom a leveleket, darabolom.
2. lépés
A darabolt eprek felét beleteszem a tejbe, hozzáadom a cukrot a fűszereket, beleöntöm a bort. Botmixerrel összekeverem.
3. lépés
A levesbe beleteszem a darabolt eprek másik felét. Beteszem a hűtőbe néhány órára.
4. lépés
Amikor kiveszem, nyomok rá tejszínt, s díszítem egy mentacsúccsal.
Most indul be a szamóca (földieper) idénye. Az import után megjelent a magyar eper is, bár egyelőre méregdrágán. Én elhiszem, hogy a magyar ízesebb, s bár híve vagyok a by Hungarian products mozgalomnak, de a pénztárcámnak sem vagyok ellensége, ezért még mindig a sokkal olcsóbb importot veszem, ami – legyünk őszinték – nem is olyan rossz. Egyébként is az import görög, spanyol miért lenne rosszabb, amikor ott jóval több a napsütés, mint kis hazánkban, s valószínűleg a talaj sem rosszabb.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 638 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
299,4 kcal -
Zsír
10 g -
Koleszterin
20 mg -
Szénhidrát
37,2 g -
Cukor
27,1 g -
Fehérje
10,7 g