Hideg vörösboros szamócaleves tejszínhabbal és mentával

2017-02-22
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 5 perc

Nos, most egy hideg szamócalevest készítettem, ami nagyon egyszerű.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Eper
  • 5 dl Tej
  • 2 tk Cukor
  • 5 db Szegfűszeg
  • 1 kávéskanál Vaníliás cukor
  • 1 dl Vörösbor
  • 0.5 db Citrom
  • 0.25 dl Habtejszín
  • 8 db Mentalevél

1. lépés

Az epret megmosom. A legszebb egyharmadát félreteszem. A többinél eltávolítom a leveleket, darabolom.

2. lépés

A darabolt eprek felét beleteszem a tejbe, hozzáadom a cukrot a fűszereket, beleöntöm a bort. Botmixerrel összekeverem.

3. lépés

A levesbe beleteszem a darabolt eprek másik felét. Beteszem a hűtőbe néhány órára.

4. lépés

Amikor kiveszem, nyomok rá tejszínt, s díszítem egy mentacsúccsal.

Most indul be a szamóca (földieper) idénye. Az import után megjelent a magyar eper is, bár egyelőre méregdrágán. Én elhiszem, hogy a magyar ízesebb, s bár híve vagyok a by Hungarian products mozgalomnak, de a pénztárcámnak sem vagyok ellensége, ezért még mindig a sokkal olcsóbb importot veszem, ami – legyünk őszinték – nem is olyan rossz. Egyébként is az import görög, spanyol miért lenne rosszabb, amikor ott jóval több a napsütés, mint kis hazánkban, s valószínűleg a talaj sem rosszabb.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

682 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros-tejszínes szőlőkrémleves pekándióval

  • Hideg tejszínes eperkrémleves

  • Sárgadinnye-krémleves pármai sonkával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    299,4 kcal
  • Zsír

    10 g
  • Koleszterin

    20 mg
  • Szénhidrát

    37,2 g
  • Cukor

    27,1 g
  • Fehérje

    10,7 g