Cipóban sült tojás recept
2012-05-18- Hány főre: 6
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 25 perc
Egy nagyon mutatós és szuper könnyű recept, amivel megörvendezhetjük családtagjainkat. Garantáltan nem esznek több müzlit reggelire a gyerekek sem. :)
Ezeket szerezd be:
- 6 kisebb cipó
- 6 nagy tojás
- 6 teáskanál metélőhagyma
- 6 teáskanál tejszín
- só és bors
- 6 evőkanál parmezán sajt
1. Lépés
Vágjuk le mindegyik kis cipó tetejét és óvatosan belezzük ki. Akkora helyet csináljunk, hogy egy tojás elférjen benne.
2. Lépés
Helyezzük a cipókat egy enyhén vajazott tepsibe, vagy akár sütőpapírral lefedhetjük a sütő rácsát és arra tehetjük a cipókat.
3. Lépés
Minden egyes cipóba helyezzük el a metélőhagymát, verjünk rá egy tojást, óvatosan, hogy a sárgája ne folyjon szét. Szórjuk meg mindegyik tetejét fűszerekkel és egy kis tejszínnel locsoljuk meg, végül parmezánt teszünk a tetejére vagy bármilyen más olvadós sajtot (akár lapkasajtot).
4. Lépés
Süssük 200°C-os sütőben, amíg a tojás megsül és a kenyerek megpirulnak (20-25 percig). Miután tojás megsült vegyük ki a cipókat és tegyük vissza a tetejüket és azokat is pirítsuk meg.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
7 742 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
181,8 kcal -
Összes zsír
9,3 g -
Szénhidrát
14,7 g -
Fehérje
9,4 g