Cipóban sült tojás recept

2012-05-18
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Egy nagyon mutatós és szuper könnyű recept, amivel megörvendezhetjük családtagjainkat. Garantáltan nem esznek több müzlit reggelire a gyerekek sem. :)

Ezeket szerezd be:

  • 6 kisebb cipó
  • 6 nagy tojás
  • 6 teáskanál metélőhagyma
  • 6 teáskanál tejszín
  • só és bors
  • 6 evőkanál parmezán sajt

1. Lépés

Vágjuk le mindegyik kis cipó tetejét és óvatosan belezzük ki. Akkora helyet csináljunk, hogy egy tojás elférjen benne.

2. Lépés

Helyezzük a cipókat egy enyhén vajazott tepsibe, vagy akár sütőpapírral lefedhetjük a sütő rácsát és arra tehetjük a cipókat.

3. Lépés

Minden egyes cipóba helyezzük el a metélőhagymát, verjünk rá egy tojást, óvatosan, hogy a sárgája ne folyjon szét. Szórjuk meg mindegyik tetejét fűszerekkel és egy kis tejszínnel locsoljuk meg, végül parmezánt teszünk a tetejére vagy bármilyen más olvadós sajtot (akár lapkasajtot).

4. Lépés

Süssük 200°C-os sütőben, amíg a tojás megsül és a kenyerek megpirulnak (20-25 percig). Miután tojás megsült vegyük ki a cipókat és tegyük vissza a tetejüket és azokat is pirítsuk meg.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

7 552 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pizzasonkás-sajtos szendvics

  • Angol muffin recept

  • Sonkával és sajttal töltött bundáskenyér

  • Alma-répa-sütőtök smoothie

  • Spárgás sült sonka tükörtojással és krumplival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    181,8 kcal
  • Összes zsír

    9,3 g
  • Szénhidrát

    14,7 g
  • Fehérje

    9,4 g