Egres és menta limonádé

2015-07-30
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Gyerekkoromban a „szőlősbe” rengeteg egrest ettem. Szeretem, mert finom savanykás és főleg a nagy melegben jól hűt. Limonádéban is tökéletes.

Ezeket szerezd be:

  • 250g kristálycukor
  • 3 nagy citrom
  • 350g egres
  • mentalevél
  • jég
  • szódavíz

1. Lépés

Egy nagy lábasban keverjünk el a cukrot 250ml vízben. Eközben egy hámozóval vágjunk le néhány hosszú csíkot a citromhéjból. A citromlevet facsarjuk ki.

2. Lépés

A lábashoz hozzáadjuk a citromhéjat, a levet, az egrest és mentalevelet, és így pároljuk 5-10 percig, amíg az egres megpuhul, majd összetörjük egy krumplinyomóval, és hagyjuk kihűlni.

3. Lépés

Szűrjük át egy szitán, nyomkodjuk át az egrest és a mentát, hogy kijöjjön mindkettő aromája, majd jól hűtsük le. Szervírozásnál 3-4 kanálnyit tegyünk egy pohárba ebből a keverékből, ezt öntsük fel 100 ml ásványvízzel. Igény szerint tegyünk bele jégkockát, citromkarikát és mentalevelet.

 

Fogás: Cimkék: , , Hozzávalók: , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 680 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rózsaszín limonádé

  • Csupa citrus limonádé

  • Kékszőlőlés limonádé

  • Grenadine-os limonádé

  • Maracuja narancsos limonádéval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    103 kcal
  • Zsír

    0g
  • Szénhidrát

    26g
  • Fehérje

    0g
  • 0g
  • Cukor

    26g