Egres és menta limonádé
2015-07-30- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Gyerekkoromban a „szőlősbe” rengeteg egrest ettem. Szeretem, mert finom savanykás és főleg a nagy melegben jól hűt. Limonádéban is tökéletes.
Ezeket szerezd be:
- 250g kristálycukor
- 3 nagy citrom
- 350g egres
- mentalevél
- jég
- szódavíz
1. Lépés
Egy nagy lábasban keverjünk el a cukrot 250ml vízben. Eközben egy hámozóval vágjunk le néhány hosszú csíkot a citromhéjból. A citromlevet facsarjuk ki.
2. Lépés
A lábashoz hozzáadjuk a citromhéjat, a levet, az egrest és mentalevelet, és így pároljuk 5-10 percig, amíg az egres megpuhul, majd összetörjük egy krumplinyomóval, és hagyjuk kihűlni.
3. Lépés
Szűrjük át egy szitán, nyomkodjuk át az egrest és a mentát, hogy kijöjjön mindkettő aromája, majd jól hűtsük le. Szervírozásnál 3-4 kanálnyit tegyünk egy pohárba ebből a keverékből, ezt öntsük fel 100 ml ásványvízzel. Igény szerint tegyünk bele jégkockát, citromkarikát és mentalevelet.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 680 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
103 kcal -
Zsír
0g -
Szénhidrát
26g -
Fehérje
0g -
Só
0g -
Cukor
26g