Chilis makaróni

2012-11-19
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A makarónit csak addig ismertem kizárólag paradicsomos változatban, amíg az egyik barátomnál meg nem kóstoltam ezt.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Makaróni tészta
  • 1-2 szárított Chilipaprika
  • 2 db piros húsú Paprika
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • 1 kiskanál Citromlé
  • 1 evőkanál Olívaolaj

1. lépés

A makaróni tésztát feltesszük citromos vízbe főni, ha elkészült leszűrjük.

2. lépés

Egy másik edényben felhevítjük az olajat, majd a chilipaprikát megpirítjuk rajta. A pirítás elvileg elég ha 2-3 percig tart. Akkor lesz jó, amikor chili egészen fekete. Ha kész, akkor merjük ki az olajból a paprikát és dobjuk ki, ha nincs rá szükségünk.

3. lépés

Ebbe a chilis olajba beletesszük az apróra vágott paprikát és a zúzott fokhagymát. Addig pároljuk egybe, amíg a paprika megpuhul. Elkészültével, csak hozzákeverjük a tésztához és tálalhatunk is.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 256 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spagetti baconnel és zöldspárgával

  • Medvehagymás makaróni baconnel és paradicsommal

  • Vega olasz kagylótészta

  • Cukkinis paradicsomos zöldpestos penne mozzarellával

  • Zöldséges makarónis csirkemell

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    533 kcal
  • Összes Zsír

    10,8 g
  • Koleszterin

    110 mg
  • Szénhidrát

    90,2 g
  • Cukor

    5,2 g
  • Fehérje

    18,3 g