Buciban sült camembert

2015-01-29
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Egyszerű, de nagyszerű, amit akár főételként is fogyaszthatunk.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db zsemle (buci)
  • 9 dkg camembert sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 0.5 dl fehérbor
  • olívaolaj (extraszűz)

1. Lépés

A fokhagymát felszeletelem.

2. Lépés

A buci tetejét levágom, a belsejét kikaparom, öntök bele fehérbort és olívaolajat, sózom, borsozom.

3. Lépés

Belehelyezem a sajtot. A sajtba metszek nyílásokat, s ebbe teszem a fokhagyma szeleteket.

4. Lépés

Egy serpenyőben a bucit olívaolajon megpirítom.

5. Lépés

Jégsalátaleveleken tálalom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 236 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Chilis camembert majonézzel és fokhagymával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    483 kcal
  • Zsír

    26,7 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    27,7 g
  • Cukor

    3,6 g
  • Fehérje

    23,1 g